avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitii intracomunitare de servicii publicitate ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitii intracomunitare de servicii publicitate Google Adwords

Buna ziua,

O firma este platitoare de tva trimestrial si doreste ca la 01 aprilie sa achizitioneze servicii de publicitate Google Adwords.
Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez si ce declaratii specifice trebuiesc depuse, in acest caz.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 14:48, 19 Martie 2012
daca sediul google de la care se primesc servicii este in uniunea europeana, atunci trebuie sa solicitati inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari.
pentru fiecare factura primita va trebui sa depuneti decl. 390 vies pana pe data de 25 a lunii urmatoare.
Trebuie si decl 092 pentru a-mi schimba perioada de declarare tva din trimestrial in lunar? Sau nu, in cazul acesta depunand in continuare decont 300 trimestrial?

Multumesc!
nu trebuie sa depuneti decl. 092 intrucat este o achizitie intracomunitara de servicii, nu de bunuri si prin urmare perioada fiscala va ramane trimestrul.
Multumesc !
Revin cu o intrebare:
Pentru inregistrarea in ROI trebuie cazier judiciar al persoanei fizice care e asociat unic/administrator sau al persoanei juridice?
La Politie sunt doua tipuri de cereri de eliberare a cazierului judiciar: una pentru persoana fizica si una pentru persoana juridica. Pe care o completez? Sper ca nu pe ambele!!!:)


Multumesc!

Alte discuții în legătură

Prestari servicii intracomunitare ANALIROMAN ANALIROMAN Prestarile de servicii efectuate de Google AdWords (servicii de publicitate) se declara in 390?Parerile sunt impartite!!!!!!!!declaratia 092 se depune??????? ... (vezi toată discuția)
Tva carmolau carmolau In cazul unei achizitii intracomunitare de la o societate neplatitoare de TVA din Ungaria, cumparatorul - societate comerciala din Romania inregistrat ca ... (vezi toată discuția)
Tva trimestrial, achizitie intracomunitara felisana felisana Am o firma de tranport marfa cu cifra de afaceri in jur de 40000 euro, care depune tva trimestrial. In data de 2 februarie a achizitionat o piesa din Germania ... (vezi toată discuția)