avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare pentru iesirea din indiviziune si pasi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare pentru iesirea din indiviziune si pasi de urmat

Pe un tiltu de proprietate al unui teren sunt inscrise 4 persoane diferite pentru fiecare fiind mentionata suprafata pe care o detine.Intrebarea mea este cum se procedeaza pentru ca fiecare sa obtina propriul lui titlu de proprietate sau act oficial pe care sa fie mentionat dreptul de proprietate numai asupra parti lui de teren.
Cel mai recent răspuns: Eugen Enescu , Consilier juridic 19:43, 18 Mai 2010
1. Pentru a putea iesi din indiviziune este necesara o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca, in urma unei expertize, limitele exacte ale proprietatii celor 4 persoane. In cursul procesului de iesire din indiviziune se va face o expertiza care va arata variantele separarii. daca separarea in natura nu este posibila cel care primeste in natura va trebui sa plateasca celorlalti coindivizari o sulta.

2. Iesirea din indiviziune se poate face si la notar. In aceasta situatie, operatiunea de iesire din indiviziune, intocmirea documentatiei cadastrale, inscrierea in cartea funciara, intabularea pot fi adesea o adevarata aventura, iar taxele - pe masura. :)
Da, e o adevarata aventura.:)
Ar trebui sa consultati un avocat in vederea inceperii demersurilor legale.
Va recomand sa mergeti la instanta.Costurile vor fi mai mici.

avocat Claudiu Lascoschi
Pentru a iesi din indiviziune aveti la indemana doua cai legale:
1. In fata notarului, daca va intelegeti intre dvs. in privinta modului de impartire a terenului (concret: cine vrea sa fie vecin cu nea Ion care bea cam mult, cine vrea bucata de teren care se-nvecineaza cu Flori care asculta muzica toata ziua cu volumul dat la maxim etc.).
2. In instanta.
Eu va recomand sa va intelegeti intre dvs.
Daca nu se inteleg nici nu mai intra in discutie adresarea cererii la notar.
Sa inteleg ca instanta vine cu solutia impartirii terenului?se poate refuza varianta?
va multumesc.

Alte discuții în legătură

Este iesire din indiviziune in aceasta hotarare a instantei? danflisc danflisc Am o mare rugaminte. Din cat am reusit sa interpretez hotararea instantei, parat fiind, cred ca inca ma aflu in indiviziune asupra unei suprafete de ... (vezi toată discuția)
Teren mostenit -inscris in cf dar suprafata declarata este mai mica decat cea existenta in realitate tonti tonti Buna ziua ! Va rog mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema: -parintii mei au cateva terenuri mostenite (o parte dintre ele aflandu-se in zona ... (vezi toată discuția)
Bună ziua în urma succesiunii mamei i s a atribuit un teren ... emilia_florentina2006 emilia_florentina2006 Bună ziua în urma succesiunii mamei i s a atribuit un teren și trebuie sa plătească o sulta de 80 000 lei, bani pe care nu îi are. Ce putem face? Am ... (vezi toată discuția)