avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu

Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani sa fie 85% din salariul net obtinut in ultimele 12 luni inainte de nastere. Ce acte sunt necesare? Mentionez ca sunt mamica de 4 luni si ca deja am depus actele pentru indemnizatia obisnuita. Legea noua e valabila si pentru mamicile care au nascut in 2008?Va multumesc
Da, este valabila pentru toate mamicile care se afla in CIC la 01 ian 2009 si pana la implinirea varstei de 2 ani de catre bebe.
Normele pentru noua modificare nu au aparut inca. Astfel pentru a obtine informatii este bine sa va adresati unde ati depus dosarul pt CIC; este foarte probabil sa va solicite:
- cerere cu optiunea dvs (600 ron sau 85% din venituri 12 luni anterioare)
- adeverinta de la angajator cu veniturile realizate in 12 luni anterioare
asta daca sunteti angajat si aveti venituri salariale.
Va multumesc, o sa ma interesez acolo unde am pus dosarul.
Buna ziua. Ma numesc Nicoleta si am o fetita de 9 luni. Vreau sa stiu daca noua lege este valabila doar pt viitoarele mamici sau si pt cele care iau deja cei 600 lei. Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2008
carstea_nicoleta, utilizator
Da, este valabila pentru toate mamicile care se afla in CIC la 01 ian 2009 si pana la implinirea varstei de 2 ani de catre bebe, indiferent ca bebe s-a nascut in ianuarie 2008 sau se va naste in ianuarie 2009.
Pentru indemnizatia aferenta lunii ianuarie 2009 (si urmatoarele pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului) trebuie sa faceti cererea prin care optati fie pt 600 ron, fie pt cuantum 85%, conform cu cele scrise mai sus.
Buna ziua. Ma numesc Nicoleta. Pana cand trebuie sa depunem cererea pt optarea a 85% din venituri( brute sau nete)?Se iau in calcul orele suplimentare, tichete cadou, etc. Unde trebuie sa depunem dosarul? Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2008
carstea_nicoleta, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu indemnizatie copil diana35 diana35 SUNT IN CIC CU BEBE CARE ARE 1 AN SI 7 LUNI.SUNT INSARCINATA CU BEBE DOI CARE SE VA NASTE DUPA CE BEBE UNU VA IMPLINI 2 ANI.DACA IMI PLATESC CONTRIBUTIA PANE ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil 2009 CNCop CNCop Buna ziua, sunt o proaspata mamica, am nascut in august si nu sunt foarte lamurita cu modalitatea de acordare a CIC din ianuarie 2009. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)