avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara .
Ma numesc Alexandru Floarea si am o intrebare pentru d-l avocat: in anul 2001 socrul meu a decedat si nu s-a deschis succesiune; in 2005 a decedat si soacra mea .
Dupa decesul lor sotul meu si fratele lui nu au deschis succesiune (ei sunt singurii mostenitori) .
In casa a locuit fratele sotului pana acum doi ani cand s-a mutat , dar datoriile le-a suportat el, inclusiv impozitul la casa .
Casa se afla in sectorul 3, in Bucuresi. El nu a vrut sa deschidem succesiunea dupa decesul mamei lor. In acest sector impozitul pe 2012 trebuie platit de propietar.
Cum se procedeaza in aceasta situatie?
Niciunul dintre cei doi frati nu vor sa deschida succesiunea.
Eu si sotul meu avem 3 copii, fratele lui nu este casatorit si nu are copii. Copii mei pot deschide succesiunea in numele sotului meu?
Astept raspunsul dumneavoastra pentru care va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2012
alexandru_floarea64, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 15:15, 19 Aprilie 2012
Deshideti succesiunea , faceti partajul , impartiti bunul .Bunul poate fi atribuit in natura ambelor poarti (daca e posibil) daca nu se atribuia uneia din parti care va achita sulta celeilalte.Pana la solutia finala ambii sunt proprietari si trebuie sa achite impozitul.Daca se inteleg pot face succesiunea la notar si pot vinde bunul impreuna.,
Niciunul dintre cei doi frati nu vor sa deschida succesiunea.
Copii mei pot deschide succesiunea in numele sotului meu?

Nu! Insa, este posibil ca dupa un an de zile deschida statul ca si creditor al succesiunii, ca daca nu se va plati impozitul , succesiunea va avea datorii,sa u Asociatia de proprietari daca. U se plateste intretinerea....
De ce nu explicati sotului ca dupa 2 ani de la deces se plateste si impozit pe masa succesorala de 1% , va trebui sa platesc impozite pe doua succesiuni.....pt ca se vor face succesive, explicati ca trebuie sa si valorifice dreptul, apoi vor putea sa vanda, sa inhirieze sa dispuna de bun um vor dori...
Nu! atat timp cat parintii sunt in viata, copii nu pot deschide succesiunea dupa bunici!
Copiii d-voastra nu pot deschide succesiunea, atata vreme cat tatal lor, respectiv sotul d-voastra e in viata. Calitatea de succesori o au doar sotul d-voastra si cumnatul d-voastra.
Se poate deschide dosar la notar, se va face succeiunea succesiva, se va elibera un singur certificat de mostenitor, iar sotul d-voastra impreuna cu fratele vor fi mostenitori in cote de cate 1/2, apoi vor face cu acest imobil tot ce doresc .

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Renutare la succesiune NinaMaghear NinaMaghear Buna ziua, Numele meu este M.TEONICA cu domiciliul in Bucuresti, in urma decesului tatalui meu C. GHEORGHE (07.02.2014) cu domiciliu in comuna Bxx., jud. ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire in favoarea mamei maruis maruis Am urmatoarea situatie: suntem 3 frati, tatal a decedat in urma cu 10 ani. Noi am dori sa deschidem succesiunea si sa renuntam toti in favoarea mamei noastre. ... (vezi toată discuția)