avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cine plateste devizul .... urgent !
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cine plateste devizul .... urgent !

Buna ziua ... ma flu intr-o dilema .... posed o dacie 1310 din 97 care a fost accidentata intr-un accident de catre o doamna cu asigurare la [editat - societate de asigurari] .... ( ea fiind de vina , neasigurandu-se la schimbarea benzii de mers) .... pana aici toate bune si frumoase ... am fost la asigurator s-a faut devizul am fost si la service ei au reparat la suprafata adica tablaria ....( devizul a juns la 20 mil , aripa stanga , far , semnalizare , janta) si spre final luandu-se masina in proba s-a constat ca este defecta si caseta de directie .... acuma ce-i de la service m-au anuntat ca sa o platesc eu si sa termina cu masina , partea proasta este ca, caseta costa in jur de 250 + plus montaj deci in jur de 500 ron , cei de la asigurari mi-au zis ca daca cei de la service fac expertiza masina intra in dauna totala si din dauna mea totala sa platesc lor devizul de 20 de mil adica ce au reparat ei .... acuma eu ce trebuie sa fac, cine trebuie sa plateasca devizul in cazul asta sau reparatia masina ... sau ce nu suporta asigurarea sau serviceul este obligat sa plateasca si aceasta reparatie .
stima si va multumesc anticipat!

[editat - este interzisa postarea numelor de societati in forum]
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: catalin_85 , utilizator 00:30, 26 Aprilie 2012
De aceea exista asigurare, ca daunele sa fie suportate de societatea asiguratoare. Daca societatea asiguratoare considera ca suma asigurata nu acopera daunele, atunci aceasta are tot dreptul sa recupereze diferenta de la soferul vinovat de producerea accidentului.
Nu vad de ce ar trebui sa platiti dvs. reparatia?!!?!?
eu banuiesc ca asigurarea imi plateste un deviz de reparatie in jur de un maxim 30 milioane ( si pana acuma e de plata 20 mil acest prim deviz plus platforma 300 ron) si daca aceasta ultima reparatie depaste cu mult valoarea acestei masini, in jur de 5 mil la o prima constatare si repet masina deja a fost reparata pana la valoarea de 20 mil, pt ca nu sa putut observa si defectul cutiei de directie decat doar cand se merge efectiv cu masina si observa ca trage stanga mult, eu concret ce ar trebui sa mai fac sa le cer celor de la service sa puna si aceasta ultima reconstatare pe deviz ( ca aici e buba , ca daca pun si cutia intra in dauna totala si cei de la service miau zis ca din dauna totala care mi-o va da asiguratorul eu trebuie sa le platesc lor devizul si eu raman si cu masina reparata pe jumate si nici cu bani ) Ce ar trebui sa fac in cazul acesta , sal dau in judecata pe vinovat pt restul reparatie?
Trebie sa vedeti ce scrie in contract, daca este casco asigurarea, care sunt riscurile asigurate. Apoi ar trebui stiut daca defectiunea s-a produs odata cu accidentul sau defectul a fost observat ulterior. Daca defectiunea nu a fost observata la momentul accidentului aceasta ultima reparati cred ca o veti suporta, nu aveti cum sa rezolvati nici cu cei de la service, nici cu cei de la asigurari. Daca defectiunea ar fi fost observata la momentul accidentului atunci probabil ca ar fi trebuit sa o suporte asiguratorul (asiguratorul doamnei nu al dumneavoastra).
poi e rca ... nu e casco ca masina e mai veche si aceasta defectiune s-a vazut in proba, adica in mers efectiv imi da o bataie in volan si dc sa suport eu daca aceasta defectiune e datorita accidentului, nu se mai poate trece pe deviz ca reconstatare si sa fie suportata de asigurator sau sa se dea dauna totala .. si caz de dauna totatala daca masina e reparata pe jumatate cine plateste devizul serviceului daca mie mi se dauna totatala , deci masina numai merita a fi reparata! va multumesc anticipat! specific ca masina nu a iesit din service si nu am semnat nici un act de iesire!
Asigurarea RCA va trebui sa suporte intreaga reparatie a masinii.In mod normal, cei de la service trebuiau sa faca o reconstatare in momentul receptiei masinii in service (directie, motor, caroserie, sasiu etc.) Solicitati acest lucru asiguratorului, chiar daca va fi dauna totala, solicitati in scris raspuns cu privire la valoarea de despagubire, poate va avantajeaza mai mult aceasta varianta.

Alte discuții în legătură

Pb firma de asigurare oanaa11 oanaa11 Buna ziua, Am avut ieri un accident de masina cu daune mari, vinovatul fiind asigurat la [editat]. Masina mea are 3 ani vechime si sunt primul proprietar. ... (vezi toată discuția)
Dauna totala rca Dascalu Elena Dascalu Elena Buna seara! In dimineata zilei de 1 ianuarie 2011,intorcandu-ma de la petrecerea de revelion,mi-am gasit masina,parcata regulamentar pe bulevardul principal al ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna rca predaleontin predaleontin am o dauna la omniasig,masina a fost introdusa in reparatii dupa ce asiguratorul a dat acceptul la reparatii spunand ca masina se incadreaza in plafonul de ... (vezi toată discuția)