avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unei locuinte al carei proprietar este pus ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unei locuinte al carei proprietar este pus sub interdictie judecatoreasca

Buna ziua . Mama mea este pusa sub interdictie judecatoreasca ( are Alzheimer ) , tatal meu este desemnat tutore . Mama are mostenire ( cu act de proprietate pe numele ei ) o casa pe care vrem sa o vindem . Am citit ca instrainarea averii unei persoane pusa sub interdictie se face cu acordul judecatoriei sau al autoritatii tutelare ( am intrebat la primarie si au spus ca ei nu mai au acest drept ) . Este necesara aceasta instiintare de vanzare catre judecatorie , si daca da cum se procedeaza ( si mai ales cat dureaza ) ?
Cel mai recent răspuns: peskaroosh , utilizator 17:12, 17 Mai 2012
Da, trebuie solicitata autorizarea instantei de tutela (Judecatoria) pentru realizarea de acte de dispozitie cu privire la bunurile persoanei puse sub interdictie judecatoreasca
Autoritatea Tutelara a efectuat un inventar al bunurilor mobile si imobile ale persoanei pusa sub interdictie. In opinia mea, ea este entitatea care trebuie instiintata, mama Dvs. fiind sub protectia lor. Dupa care, oricum cred ca trebuie sa cereti incuviintarea instantei.
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2012
mobexport, utilizator
Nu e vorba de o instiintare ci de acordul instantei. Adica nu e de ajuns sa „informati” instanta, trebuie sa obtineti si acordul ei.

Se deschide o actiune la judecatorie (instanta de tutela) iar in cerere se explica motivele pentru care vreti sa vindeti imobilulul si de ce considerati ca aceasta vanzare este in cel mai bun interes al mamei dvs.
Va multumesc . Din punct de vedere moral , imobilul este al meu dar nereusind sa facem actele in timp util , le-am facut pe numele mamei . ea fiind mostenitoarea legala . La notariat mi s-a spus ca pentru vanzare este nevoie doar de hotararea de punere sub interdictie . Ce se intampla daca nu am acordul instantei pentru instrainare ?
Daca nu aveti acordul, nu puteti instraina

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament al unei persoane care are curator lani lani va rog sa ma lamuriti asupra unei probleme care este f.importante petnru mine. Sunt unica mostenitoare a parintilor mei. Ei doresc sa vanda apart.lor ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie carmenvdv carmenvdv Buna ziua, Problema suna asa: matusa sotului meu sufera de boala Alzheimer, nu are urmasi, mostenitori. Sotul impreuna cu sora lui o ingrijesc. Matusa are 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am primit zilele acestea decizia instantei in procesul ... Gloria M. Popescu Gloria M. Popescu Buna ziua. Am primit zilele acestea decizia instantei in procesul de curatela ptr mama mea care are alzheimer cu dementa sii este internata la un ... (vezi toată discuția)