avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este sau NU este corupere de minori ???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este sau NU este corupere de minori ???

Buna ! Am 19 ani iar prietena mea are 15 ani si 4 luni. In urma cu 2 luni am intretinut relatii sexuale cu ea , mentionez ca a fost deacord , chiar a insistat sa-si inceapa viata sexuala cu mine fara sa-i promit ca o iau de sotie . Parintii ei au aflat si vor sa depuna plangere impotriva mea . Mi se poate intampla ceva , pot fi acuzat de corupere de minori ??? Astept raspuns urgent si corect !
Multumesc anticipat !!!
Fapta descrisa de dvs. nu constituie infractiune.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Fapta descrisa de dvs. nu constituie infractiune.


Domnule avocat,
Aceasta fapta este la "liber" si "netaxabila"?:-/
Doar pentru ca minora a implinit varsta de 15 ani?:-/
Ehe...de la 15 pana la 18....multa lipsa de maturitate psihica si rezistenta morala, impulsuri necontrolate in prezenta unui adult.......

@maryus19,
Gasiti-va partenere de aceeasi varsta cu dvs.
Este mult mai confortabil,nederanjabil, demn!....(si "netaxabil")
Da, faptul ca minora implinise deja 15 ani la momentul actului sexual inseamna ca fapta nu constituie infractiune. Aceasta este libera sa isi inceapa viata sexuala din moment ce nu a fost constransa, iar partenerul nu ii este tutore, profesor, medic etc. Acestea sunt dispozitiile Codului penal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
ContSters178374, utilizator
Multumesc frumos pentru ca m-ati lamurit !!! Raspunsul dumneavoastra m-a linistit !
In acest caz, avocatul spune....;ce zice Cod-ul dar pshilogul cu siguranta nu va citi acelasi Cod..
:)

Alte discuții în legătură

Dacă o minoră de 14, respectiv 15 ani este într-o relație ... Giulia162 Giulia162 Dacă o minoră de 14, respectiv 15 ani este într-o relație cu un adult de 20 de ani dar nu întrețin nici un fel de relații sexuale, se pot încadra ca ... (vezi toată discuția)
Relatie major cu minora kristiann kristiann Va salut ! Nu stiu raspunsul la o intrebare,adica nu sunt sigur de ceva, si apelez la voi,daca stiti :) Nu stiu daca am postat unde trebuie si imi cer ... (vezi toată discuția)
Doresc sa'mi explice cineva o lege intr'un anumit context Mihaita1937 Mihaita1937 Este vorba despre legea coruperii de minori. Nu am inteles prea multe din ea deoarece pe diferite site-uri gasesc explicatii diferite si ma gandesc ca aici ... (vezi toată discuția)