avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interpretare dispozitiv sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Interpretare dispozitiv sentinta

Condamnă pe inculpatul la: -6 luni închisoare ......., cu aplic. art.320/1 C.p.p. şi cu aplic. art.74,76 lit.d C.p.Privează pe inculpat de exerciţiul drepturilor prev. de art.64 lit.a Teza II, lit. b C.p. în condiţiile art.71 C.p. În baza art. 88 C.p. deduce din pedeapsa aplicată timpul reţinerii preventive de la data de 21.03.2011 la 22.03.2011. În baza art. 81, 82 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 6 luni. Pune în vedere inculpatului disp. art. 83 C.p. #-o
În baza art. 71 al. 5 C.p. dispune şi suspendarea condiţionată a executării pedepselor accesorii aplicate inculpatului.
Ceea ce nu inteleg este ultimul alineat.
Ce drepturi am si ce drepturi nu am ?
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: samy2011 , utilizator 08:59, 18 Mai 2012
s-a suspendat si executarea pedepselor accesorii, asa ca (momentan) ai toate drepturile.
Le aveti pe toate , fiindca , desi v-a fost aplicata si pedeapsa accesorie a interzicerii unor drepturi, a fost suspendata si interdictia, odata cu pedeapsa principala. Accesoriul urmeaza principalul , conform unuia dintre principiile dreptului .
Insa in caz de revocare a beneficiului suspendarii conditionate, daca nu veti respecta obligatiile impuse pentru termenul de incercare, cred ca stiti, veti executa pedeapsa si va vor fi interzise drepturile din hotarare.
Asadar, aveti toate drepturile intacte , deocamdata. Aveti grija:)
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
aveti drepturi insa si obligatii si in special aceea de a respecta legea in caz contrar lucrurile se pot agrava pentru dvs deoarece la o noua infractiune savarsita, pe langa condamnarea pentru noua infractiune se va aplica alaturat si cea de 6 luni .
suspendarea pedepselor accesori adica nu mai anuleaza permisul ?
Pedepsele accesorii prev. de art 64 lit.a teza a II-a si lit b) din c.pen. a caror executare a fost suspendata conditionat, nu au nici o legatura cu dreptul de a conduce.
Ele sunt:
a) dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice;
b) dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat;


In ceea ce priveste dreptul de a conduce, avand in vedere ca ne-ati indicat un dispozitiv incomplet , respectiv fara infractiunea pentru care ati fost condamnat, am sa va redau disp. art.114 lit a si b din Oug.195/2002 care enumera infractiunile pentru care se anuleaza permisul de conducere in cazul condamnarii printr-o hotarare definitiva.
Art. 114.
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3).

Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive de condamnare conform, art 116 al. 1 lit.b) din aceeasi ordonanta.

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu aplicarea art. 81 cod penal - termen obtinere nou permis idaady idaady Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la ... (vezi toată discuția)
Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)
Sentinta conducere fara permis ungureanualin ungureanualin buna dimineatza!am si eu o mare nelamurire,nu inteleg ce pedeapsa am primit poate cineva sa imi explice va rog frumos.... Obiect dosar: infracţiuni privind ... (vezi toată discuția)