avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce inseamna ''respinge plangerea''?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce inseamna ''respinge plangerea''?

am avut un proces cu politia rutiera la judecatoria cluj si mi sa dat rezultat respingere plangere.Daca poate cineva sa imi spuna ce inseamna asta
Actiunea dvs.a fost respinsa si a ramas valabila sanctiunea aplicata.
Daca poti sa imi spui si cum se poate da o asemenea solutie cand in instanta politia nu a adus nici o dovada si nici nu sa prezentat. Si daca se poate contesta o decizie definitva si irevocabila ca cel putin asa am inteles ca e.Multumesc anticipat
A fost respinsa plangerea contraventionala formulata de dvs. impotriva procesului- verbal de contraventie, prin urmare a fost mentinut procesul- verbal de contraventie ca fiind legal si temeinic intocmit.
Hotararea este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii,nu mai poate fi atacata cu recurs si nu se comunica.
Daca aveti aplicata si sanctiunea suspendarii dreptului de a conduce, aveti obligatia sa predati permisul de conducere in termen de 15 zile de la data pronuntarii
Permisului de conducere se va preda la serviciul de politie rutiera impreuna cu un certificat de grefa eliberat de instanta ( la cerere).
Depasirea acestui termen va duce la majorarea duratei de suspendare a dreptului de a conduce cu inca 30 de zile.

Daca doriti sa lecturati motivele pentru care plangerea dvs. a fost respinsa, dupa redactarea hotararii , puteti solicita o copie xerox a hotararii pronuntate.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna ziua,am si eu un caz asemanator cu respingerea plingeri doar ca permisul mi-a fost retinut cind mi s-a facut procesul verbal.Mentionez ca au trecut peste 60 de zile de la pronuntare si carnetul meu trebuia suspendat pe o perioada de 30 de zile.Am asteptat o instiintare de la judecatorie ,care nu mai vine .Ce urmeaza acum ca sa pot reintra in posesia permisului .Multumesc
Buna ziua,

Mi-a fost respinsa plangerea. Puteti va rog sa-mi spuneti cu amenda cum se procedeaza? Intre timp amenda contraventionala s-a dublat.

Alte discuții în legătură

Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea? kosmin_2010 kosmin_2010 Un Proces Verbal intocmit de IPJ [Editat] pentru viteza, Eu sincer nu aveam viteza aia, aveam cam cu 10-15 km mai putin care imi salveaza permisul . Instanta ... (vezi toată discuția)
Permis auto suspendat - unde contest procesul verbal? cobzaru dorel cobzaru dorel Mi s-a ridicat permisul pt o luna de zile in urma neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni. unde pot merge si eu sa depun o contestatie? (vezi toată discuția)
Ce se mai poate face daca o plangere a fost respinsa prin sentinta definitiva si irevocabila? catalin2832 catalin2832 V-as ruga sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme destul de delicate. Intr-o seara am fost oprit de un echipaj de politie care mi-a spus ca nu as fi ... (vezi toată discuția)