avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pierdut Diplome ! Ce trebuie sa fac ?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pierdut Diplome ! Ce trebuie sa fac ?

Buna... Mi-am pierdut diplomele de la scoala si nu stiu ce trebuie sa fac acum.Erau 2 diplome si anume diploma de la ucenicie (de la o scoala) si o alta diploma de la seral/bac de la alt liceu.Am auzit ca trebuie sa public in monitorul oficial (unde/cum se face?) si dupa ?
Trebuie sa declarati pierderea acestora la monitorul oficial , sa dati o declaratie la notariat privitoare la cunoasterea sau necunoasterea imprejurari. Cu dovada de la Monitorul oficial (monitorul propriu zis, in care apare anuntul) si declaratia mergeti la institutiile care v-au eliberat diplomele si solicitati duplicatul acestora.
Pentru diploma de bacalaureat trebuie facuti urmatorii pasi
1. de la liceul unde ai absolvit se solicita o adeverinta pentru eliberarea unui duplicat, adeverinta trebuie sa contina seria si numarul diplomei, numarul de eliberare a diplomei si data eliberarii diplomei
2. Pe baza acelei adeverinte se da un anunt in Monitorul oficial la acte pierdute ( monitor care il ve-ti primi acasa)
3. copie xerox legalizata a certificatului de nastere
4. declaratie notariala in ce imprejurari a fost pierdut actul de studiu
5. 2 poze
6. timbru fiscal de 2 lei
Cu toate actele de mai sus si cu o cerere de eliberare a unui duplicat va duce-ti la Inspectoratul Scolar Judetean de care apartine liceul absolvit si ve-ti primi o decizie de eliberare a unui duplicat. Acea decizie si dosarul cu actele cu care v-ati prezentat la ISJ mergeti la liceul pe care l-ati absolvit si o sa va elibere un duplicat.

Probabil este aceeasi procedura si pentru diploma de ucenicie.
Ok si sa ma fac putin de ras ...ce este acel monitor oficial?Nu am avut niciodata tangente sunt total pe dinafara
Este o publicatia oficiala a statului roman, in care se publica actele normative din Romania, anunturi de licitatii, pierderi , organizari de adunari generale, etc
accesati www.monitoruloficial.ro
Multumesc

Alte discuții în legătură

Pierdere diplome cazreal cazreal Buna ziua. Ma numesc Gabriel .Am pierdut diploma de 10 clase si certificatul de calificare de lacatus mecanic.Locuiesc in Spania si m-am inscris la un ... (vezi toată discuția)
Pierdut diplome de bac Sarah Hita Sarah Hita Buna ziua Locuiesc de 16 ani in Germania si in tara nu Mai am pe nimeni. Acum cateva luni am fost diagnosticata cu o boala care imi limiteaza posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Mamei mele i s-a pierdut diploma de bac. ce trebuie sa facem mai ... Cytadel Cytadel Mamei mele i sa pierdut diploma de bac. Ce trebuie sa facem mai departe? (vezi toată discuția)