avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Daca schimb locul de munca de la 1 iunie si nu am efectuat concediu de odihna pe 2012, cand am dreptul sa iau cel mai repede concediu de odihna si cate zile? Fostul angajator ma obgliga sa iau cota parte de zile din zilele muncite in 2012 pana acum la el sau imi plateste contravaloarea?
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 12:07, 29 Mai 2012
La incetarea c.i.m. , zilele neefectuate de CO se compenseaza in bani .. la noul angajator va puteti lua CO si dupa o luna de zile de la angajare ...
La noul angajator cate zile pot sa imi iau de concediu? Tot cota parte din zilele ramase de la 1 iunie pana la afarsitul anului in functie de numarul total de zile de concediu la care am dreptul intr-un an?
Sunt ingrijorat pentru ca deja am platit un concediu pentru septembrie.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
petje, utilizator
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic
Multumesc de raspuns. Dar ca am voie sa il iau in septembrie daca schimb locul in iunie tot in codul muncii se face referire?
Codul Muncii:
Art. 39 (1) Salariatul are, în principal, următoarele drepturi:
.....
c) dreptul la concediu de odihnă anual;
....

Art. 144 (1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaţilor.
.....

Art. 148 (1) Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor.
....

Prin urmare, daca aveti posibilitatea de a efectua CO in luna septembrie , avand in vedere aceste dispozitii.

Alte discuții în legătură

Concediu odihna negut_dorina negut_dorina buna ziua.am 3 cazuri am contract pe perioada determinata expira 17.04 2012 intrebarea este cate zile de concediu de odihna pot sa le dau de ex pe luna ... (vezi toată discuția)
Refuzul acordarii co si concediului fara plata MmeButterfly MmeButterfly Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat, eu si sotul meu ne confruntam cu urmatoarea problema: sotul meu a cerut patronului sau 6 zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna am drept la concediu de odihna pe anul in curs daca am inceput lucrul in luna mai 2010 (vezi toată discuția)