avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie sau concediere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie sau concediere disciplinara

Buna seara
Am o intrebare, seful meu saptamana trecut mi-a comunicat ca ar fi bine sa incheiem orice colaborare mai bine zis sa imi dau demisia, si saptamana asta i-am raspuns ca daca imi dau demisia si am raspuns ca nu imi dau demisia pt. motiv ca imi pierd orice drept al meu si a zis ca daca nu imi dau demisia o sa ma bage in comisia de disciplina , intrebarea mea este ce se intampla daca ma baga in comisia de disciplina.
a mai zis ca deja sa luat hotararea sa plec de directorul general si etc.
Pot sa ii cer motivele pentru care ma baga in comisia de disciplina?

Va multumesc.
O Seara buna incontinuare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 23 Decembrie 2020
Angajatorul are prerogativa aplicarii sanctiunilor in legatura cu indeplinirea sarcinilor de serviciu. In masura in care sunt aduse atingeri la disciplina muncii se porneste procedura cercetarii prealabile disciplinare, in urma careia urmeaza a se dispune masurile corespunzatoare. In vederea indeplinirii acestei proceduri, angajatorul este obligat sa va convoace si sa va aduca la cunostinta faptele pentru care sunteti cercetat, fiind obligatoriu sa fiti ascultat si sa oferiti explicatii in referire la cele imputate. Cercetarea prealabila disciplinara se finalizeaza cu un referat in care sunt propuse masurile ce urmeaza a fi luate in cauza, ulterior fiindu-va comunicata masura dispusa. Impotriva acesteia aveti dreptul de a face contestatie in termen de 30 zile de la comunicare la tribunalul de pe raza caruia domiciliati.
In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.

Asadar, in convocare va trebui sa se mentioneze pentru ce sunteti chemat la comisia de disciplina.
Comisia de disciplina poate recomanda conducatorului unitatii clasarea sesizarii in cazul nevinovatiei d-voastra..
Nu aveti nimic de pierdut in cazul unei cercetarii disciplinare prealabile.
va multumesc mult de tot
dar daca te gasete vinovat ce se poate intampla?:(

Alte discuții în legătură

Buna ziua! firma la care lucrez dorește să mă sancționeze ... 2006 2006 Buna ziua! Firma la care lucrez dorește să mă sancționeze pentru o greșeală. Menționez că eu nu îmi aduc aminte de incident,nu mi s au prezentat nici ... (vezi toată discuția)
Este legal? mi se solicita demisia pentru o greseala mihaimatei mihaimatei Buna ziua, Am facut o gresela la firma unde lucrez si directorul a zis ca trebuie sa imi dau demisia. Greseala consta in faptul ca daca firmele care au avut ... (vezi toată discuția)
Abandonarea locului de munca NAIMAD NAIMAD in data de 09.04.2012 am fost lasat balta de o angajata ,fara preaviz si fara cerere de demisie,de a doua zi mergand la un alt magazin ca vanzatoare.Mentionez ... (vezi toată discuția)