avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cod fiscal(legea 571/2003 actualizata in 2012)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cod fiscal(legea 571/2003 actualizata in 2012)

As dori sa inteleg continutul articolului 296/3, litera a) care suna in felul urm: persoanele fizice rezidente, care realizeaza venituri din salarii sau asimilate salariilor, precum si alte venituri din activitati dependente...
Cel mai recent răspuns: ernestclim , utilizator 12:27, 6 Iunie 2012
Dvs. avand domiciliul( rezidenta) si locul de munca pe teritoriul Romaniei sunteti platitor de impozit, cas, cass si somaj -contributii sociale. In cazul in care desfasurati activitati independente platiti asigurarile sociale. In ce contest sunteti interesat de acest articol 296/3, lit. a? Scuzati-ma ca intreb.
Doresc sa-mi clarific pct 2) de la art 294/4 care spune;Daca baza lunara de calcul ptr care persoanele prevazute la art 293/3, lit a) platesc contributii sociale individuale este mai mare de 5 ori castigul salarial mediu brut, contributia individuala de asigurari sociale se calculeaza in limita acestui plafon.
Din greseala ati incurcat art. 294/4, pct 2, acolo sunt sanctiuniile. Prima data vorbitii de 296/3, lit. a, si pe urma 293/3, lit. a.
Aveti dreptate. Este vorba de 296/3, lit a) si 296/4 pct 2). Multumesc.
Dvs. in baza contractului de munca platiti asigurarile sociale avand fisa fiscala F1, In cazul in care lucrati si part/time avand fisa fiscala F2, platiti asigurarile sociale raportate la salariul dvs, singura diferenta fiind impozitul care este posibil sa fie mai mic, iar ca urmare a centralizarii fiselor fiscale F1si F 2, se recalculeaza acest impozit la valoarea totala a veniturilor brute realizate de dvs. Celalalte asigurari sunt procent din venitul realizat, doar impozitul prin cumulare poate fi recalculat. Dar aveti posibilitatea la inceput de an sa depuneti o estimare a veniturilor dvs si sa platiti acest impozit esalonat in 4 transe, se depune la administratia financiara.

Alte discuții în legătură

Impozitare salarii compensatorii emilia19p emilia19p Buna! am lucrat la Posta Romana si recent am fost disponibilizata primind o decizie prin care imi vor fi date salarii compensatorii.... de atunci se tot aud ... (vezi toată discuția)
Contributii angajator retinute din salariul brut specificat in contractul de munca dropdead1985 dropdead1985 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Sunt angajat pe perioada determinata pe post de colaborator intr-un proiect POSDRU cu o institutie ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si plata contributiilor luandadan luandadan Sunt in a 3-a luna de concediu medical cod 01 si doresc sa stiu daca este normal sa mi se opreasca din plata salariul medical pe care il primesc contributia ... (vezi toată discuția)