avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs hotãrâre obligaþia de a face
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs hotãrâre obligaþia de a face

Soţul meu a fost chemat în instanţă de către firma de transport la care a lucrat, pentru obligaţia de a face.
Aceasta, în calitate de reclamant pentru Fond, cerea re-plătirea unei amenzi.
La acea vreme, din cauză că plata era stringentă, 3000 de euro au fost puşi de către firmă şi 1000 de către noi, urmând ca suma pusă de firmă să fie recuperată ulterior, treptat, prin oprirea unei sume de bani din diurnă (din câte ştiu eu, a fost mai mult un acord tacit!).
Problema este că, din lipsa multor acte (soţul meu a predat cam tot ce a avut la plecare şi a semnat mereu tot ce i s-a dat) şi lipsa prezenţei lui (momentan este plecat din ţară) acest proces a fost câştigat astăzi.
Ce este şocant este faptul că firma nu recunoaşte nici măcar suma pusă de noi (cere plata amenzii integrale).
Vom face un recurs şi mă întrebam dacă, prin aducerea unui martor care să ateste faptul că noi am contribuit cu cel puţin 1000 de euro la plata amenzii, ne putem ridica şansele de câştig.
Sunt alte modalităţi prin care poate face (cel puţin) dovada contribuţiei la amendă?
Ce alte acte ar fi utile în acest caz?


Vă mulţumesc!


Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
Dana0620, utilizator
In calea de atac a recursului nu pot fi administrate alte probe in afara inscrisurilor.
Art.305 CPC:"In instanta de recurs nu se pot produce probe noi, cu exceptia inscrisurilor, care pot fi depuse pana la inchiderea dezbaterilor"
Ma gandesc ca ar fi util un extras de cont care sa ateste retragerea sumei respective din cont sau un imprumut intre persoane facut cam in preajma acelei date cand ati achitat banii.
Da, a fost un împrumut (din acest motiv mă gândeam să folosim persoana care ne-a împrumutat ca martor). Numai că nu ştiu cum putem face asta pe hârtie, oficial.

Vă mulţumesc pentru răspuns!
Declaratie notariala din partea martorului respectiv, care sa confirme incheierea unui contract de imprumut verbal, scopul imprumutului, termenul de restituire si darea efectiva a banilor. Depuneti declaratia ca inscris in recurs.

Cum a dat suma de 1000 euro sotul dvs. firmei? Cash, banca, a platit direct amenda?
Amenda a fost primită în Franţa.
El a rămas acolo şi noi (eu şi firma) am trimis banii. Neavând 4000 de euro, am făcut rost de 4200 RON (echivalentul în lei a 1000 euro la vremea aceea) şi i-am înmânat cash patronului firmei.
Acesta a fost de acord să completeze cu restul sumei de bani şi să-i trimitem prin transfer bancar soţului meu, în Franţa.
Nu am primit nicio dovadă a plăţii. Am cerut una (în principiu pentru a arăta persoanei de la care am împrumutat suma de bani), soţia lui - şi ea prezentă - a fost iniţial de acord să îmi dea una, însă, indignat de cererea mea, patronul firmei a refuzat într-un final.

Apoi, restul de 3000 de euro a fost restituit treptat (i se oprea din diurnă aproximativ 400 euro lunar, dacă nu chiar mai mult - zic asta raportându-mă la diurna "normală" a restului angajaţilor), în decursul unui an de zile.
După achitarea lui (au făcut un decont şi au văzut că suma era mai mult decât "recuperată"), soţul meu a vrut să îşi schimbe serviciul cu unul mai bun.
Patronul nu a dat semne că ar fi împotriva acestui fapt şi, după predarea tuturor actelor, a refuzat să-i dea ultimul salariu.
Soţul meu a făcut o plângere la ITM (au găsit totul în regulă pentru că, după cum spuneam, soţul meu a semnat tot ce i s-a dat mereu) şi am crezut că asta a fost tot.
Acest proces este mai mult o vendetă personală a patronului firmei respective.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
Dana0620, utilizator

Alte discuții în legătură

Ii mai poate ajuta cineva pe cei mai prosti oameni? adrianaef adrianaef \"Prietena\" mea si cu mine suntem asociate intr-o firma, candva prospera, astazi in reorganizare, eu avand 10%. De-a lungul anilor, la rugamintile fierbinti ... (vezi toată discuția)
Creditare societate, recuperare bani Fraier Fraier Buna seara! Anul trecut, mai exact in aprilie 2014, eu si fratele meu ne-am inteles verbal sa pornim o afacere in domeniul transportului ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ii dau cuiva 3000 de euro cu dobanda claudiu_florin_xiy claudiu_florin_xiy un prieten mia zis ca are pe cineva care are nevoie de 3.000 de euro pentru 6 luni..iam zis ca ii dau dar sa imi dea 200 de euro pe luna dobanda:..omu a fost ... (vezi toată discuția)