avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 42 DE ZILE DE CONCEDIU DE LAUZIE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

42 DE ZILE DE CONCEDIU DE LAUZIE

Buna seara!
In 25.07.2012 am nascut,am avut concediu de maternitate toata luna iulie,iar pe august am avut concediu medical doar pana in 15.08.;asta inseamna ca nu am luat cele 42 de zile de concediu de lauzie obligatorii!
Problema este ca din 16.08.2012 am suspendat si contractul de munca!
Ce se intampla in acest caz?
Se poate sa nu mai primesc indeminizatia pe doi ani din aceasta cauza?
Ultima modificare: Joi, 16 August 2012
NICOLETA-CORNELIA, utilizator
Cel mai recent răspuns: NICOLETA-CORNELIA , utilizator 18:04, 17 August 2012
buna seara doamna.eu zic ca nu trebuie sa va faceti probleme. indemnizatia pentru cresterea copilului reprezinta 75% din media veniturilor lunare pe ultimele 12 luni anterior nasterii copilului.]deci anterior[.deci obligatoriu sa aveti 12 luni lucrate inainte de nasterea copilului.
Dupa data in care ati nascut trebuie sa aveti minim 42 zile de concediu de sarcina si lauzie cod08 daca vreti sa beneficiati de indemnizatia de crestere copil
buna!
pai ,da ,sarcina si lauzie impreuna am 46 de zile!dar eu am inteles ca dupa nastere sunt obligatorii 42 de zile!
Eu am scris ca dupa data in care ati nascut trebuie sa mai aveti minim 42 de zile de concediu cod 08 !!
1. Legislatia spune ca nu puteti lua CCC mai repede de a 43-a zi de la nasterea copilului.

2. Asa ca daca nu aveti concediu de lauzie minim 42 de zile nu este nici o problema, veti avea cateva zile "pauza" intre concediul de lauzie si CCC.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil ghiuli ghiuli buna seara! as avea si eu o intrebare daca am 6 luni de munca si acum am ramas insarcinata voi beneficia de indemnizatie ? sau trebuie sa am 12 luni lucrate ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului merla merla Buna ziua! Voi naste in luna ianuarie 2 baieti gemeni si am cateva nelamuriri cu privire la indemnizatia pe care o vom primii: 1.pot intra ambii parinti in ... (vezi toată discuția)