avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce se intampla daca nu doresc sa mai rambursez un ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce se intampla daca nu doresc sa mai rambursez un credit nevoi personale?

Am ajuns intr-o situatie in care nu mai pot si si nu vreau sa mai caut scuze si sa platesc dobanzi mai mari la o refinantare pe o perioada mai lunga. Fratele meu era sa-si ia viata insa eu m-am saturat si nu vreau sa mai platesc nimic. Mentionez, creditul este unul de nevoi personale.

Ce se poate intampla, sau ce o sa se intample cu siguranta (mai bine formulat)?:((
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:51, 17 Septembrie 2012
Daca va aflati temporar in criza de bani, sfatul meu ar fi sa solicitati reesalonarea retelor creditului bancar. Incercati sa negociati cu banca rate/plati in functie de posibilitatile dvs. financiare.
Contractele bancare sunt concepute in asa fel, incat sa puteti fi dat in judecata si daca se va intampla sa fiti dat in judecata, probabil ca banca va castiga si veti fi supus propririi pana la achitarea datoriei la care se adauga cheltuieli de judecata si dobanda aferenta creditului. Sunt cazuri in care nici mort nu scapa clientul de creditul bancar. #-o
Daca dvs. stopati plata ratelor, atunci banca va solicita girantului sa achite creditul. Girantul va actiona in instanta dupa ce achita creditul, dobanzile si penalizarile pentru a isi recupera banii.
Poate nu a avut giranti ( persoane care sa plateasca in locul dvs).
Daca nu aveti bunuri in proprietate si nici sanse sa dobanditi, in afara ca va pun poprire pe 1/3 din salariu, nu au ce sa va faca.
Poate ar fi bine/normal/legal/firesc/civilizat sa va ganditi cum puteti sa va achitati de obligatiile asumate prin acel contract.
Intr-adevar, nu am giranti si suna destul de urat ceea ce spuneti dv. dar perfect logic. Multumesc pentru raspunsuri :)
Daca reusiti sa scapati sa fiti executat silit de banca timp de 3 ani veti scapa de datorie prin prescriptie...
Aceasta inseamna sa nu va faca nicio poprire pe salariu timp de 3 ani.

Alte discuții în legătură

Criza... eterna poveste! unde "au disparut" banii? Ileana Schwarz Ileana Schwarz Daca aveti un ragaz in acest week end, va propun spre lectura urmatorul articol, primit astazi pe e-mail de la un prieten. Va doresc rabdare si intelepciune. ... (vezi toată discuția)
Credit persoana juridica- rescadentare Lilicaa Lilicaa buna ziua, Am un sold ramas la credit de 13.200 lei ron, de la o banca , pe persoana juridica, garantat cu gaj fara deposedare (o masina cu val. de ... (vezi toată discuția)
Clauze nerespectate din contractul de credit Cipriann80 Cipriann80 Si eu ma numar printre romanii nefericiti care au luat un credit in CHF , iar pe langa ca sa ridicat aceasta moneda foarte mult a mai venit si banca si a ... (vezi toată discuția)