avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie, drept de uzfruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie, drept de uzfruct

In cazul in care in clauzele unui contract de donatie se precizeaza ca donatorii au drept de uzfruct asupra imobilului donat, pana la moartea donatorilor, si se doreste ca respectivul bun imobil sa fie vandut, cine va semna pentru vanzarea respectivului imobil? Donatorii, persoana care a primit donatia sau ambii?
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 17:30, 11 Octombrie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In prezent, cumparatorii sunt nuzi proprietari, intrucat ei au cumparat nuda proprietate. Aceasta se va reintregi ca proprietate deplina la decesul uzufructuarilor. Nuda proprietate se poate instraina fara probleme de catre cumparatori. Uzufructuarii nu pot transmite dreptul lor, pot doar sa renunte (daca este cazul), iar in acel moment nudul proprietar devine proprietar deplin.
Ati utilizat un limbaj de specialitate, limbaj pe care, imi cer scuze, dar nu l-am inteles.

In act se precizeaza ca donatie este irevocabila si cu drept de uzfruct asupra imobilului, pana la moarte donatorilor. Cine semneaza pentru vanzarea imobilului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei care au primit prin donatie. Ei dau mai departe dreptul lor, iar folosinta ramane la cei care au donat, pana la moartea lor.
Deci se vinde nuda proprietate, fara folosinta in prezent.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca de exemplu vand imobilul pe care l-am primit in donatie, persoanele care au donat cum mai beneficiaza de dreptul de uzfruct, din moment ce imobilul respectiv nu mai exista?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul lor de a sta in casa (in asta consta uzufructul) exista si nu puteti sa vindeti decat ce aveti: nuda proprietate, fara dreptul de a sta in casa (pana la decesul uzufructuarilor donatori initiali).

EI nu pot sa vanda.
Doar DUMNEAVOASTRA puteti sa vindeti, dar fara folosinta. Puteti chiar sa vindeti fara sa le aduceti la cunostinta. Trebuie numai cumparatorul sa fie de acord sa ii lase sa stea in casa pana la decesul lor.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
ContSters267464, utilizator

Alte discuții în legătură

Casa dobandita cu donatie, se poate vinde? cumparatorul este ... asye asye Casa dobandita cu donatie, se poate vinde? Cumparatorul este afectat vreunfel sau eu daca o vand? detalii: -Bunica mi a donat o casa batraneasca la ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare intre tata si fiica bobota viorel bobota viorel ..Intentionez sa inchei un contract de vanzare-cumparare, intre mine si fica mea nelegitima,prin care sa-i transmit casa in care locuiesc,eu fiind singurul ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde, ipoteca un imobil cu nuda proprietate?! Arsys Arsys Buna, Detin un apartament cumparat de la bunicii mei iar pe contractul de vanzare cumparare este trecut Nuda Proprietate si \\"Noi,vanzatorii, declaram ca ... (vezi toată discuția)