avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... inventarierea la institutiile publice
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

inventarierea la institutiile publice

Va rog sa-mi spuneti daca o persoana care face control financiar preventiv propriu la o institutie publica, are dreptul legal de a fi membru in comisia de inventariere a respectivei institutii publice? Exista un text legal in acest sens?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:04, 15 Noiembrie 2012
Inventarierea este un procedeu de verificare a integrității patrimoniale și a instituțiilor publice, operațiunea de inventariere se realizează în conformitate cu Legea contabilității nr. 82/1991, modificată și completată până la 30,09,2012 și Ordinul MF. nr.2861/2009. Persoana care exercită controlul financiar preventiv nu este menționată în lege sau ordin ca fiind exceptată să facă parte din comisia de inventariere.Exceptați sunt doar gestionarii și contabilii gestiunii respective. Persoana care exercită C.F.P. este chiar recomandată de competențele profesionale pe care trebuie să le dețină !!!
Daca esti numit presedinte de comisie prin dispozitie de primar, desi tu habar nu ai de contabilitate, poti refuza efectuarea inventarierii si implicit primirea dispozitiei?
In principiu, se poate refuza o astfel de atributie ...
In conformitate cu prevederille din Legea nr.82/1992, modificata si completata, precum si ale Ordinului 2861/2009, operatiunea de inventariere nu presupune cunoasterea contabilitatii, mai mult decat atat, conducatorul institutiei are ca principala atributiune inainte de inceperea operatiunii de inventariere sa efectueze o instruire temeinica a membrilor comisiei de inventarire cu privire la modalitatile de realizare a operatiunii de inventariere, cu aceasta ocazie se va incheia si un proces verbal care va fi semnat de toti participoantii, astfel confirmandu-se instruirea membrilor comisiei de inventariere .
Va multumesc, d.na Silvia. Problema este ca stim cu totii cum se face inventarierea in institutiile publice, iar in caz de ceva raspunderea cade pe cei care au semnat pv .

Alte discuții în legătură

Stampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor croberta croberta Intr.o institutie publica persoana care aplica ştampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor poate presedinte in comisia de ... (vezi toată discuția)
Cum se caseaza obiecte de inventar cmi Amitrica Amitrica Buna ziua, Ma intereseaza cum procedez ca sa casez obiecte de inventar din cadrul unui cabinet de medicina de familie (imprimanta, monitor etc) (vezi toată discuția)