avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii nelamurire cu salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

nelamurire cu salariu

buna ziua,
am un contract de munca pe durata nedeterminata de 10 ani cu salariu de 1450lei.
Problema este ca am solicitat o 'adeverinta de venit', imi trebuia pentru banca si acolo la 'salariul lunar net ' in ultimele 3 luni am trecute sumele de iul-700lei , aug-731lei si sep-755 lei, desi trebuia ca la 1450brut sa am pe la 1054net. Am intrebat de ce aceasta situatie si mi s-a spus ca firma este trecuta ca si neproductiva(sa ca nu si-a realizat planul?) si a trecut salariile mai mici pentru a platii mai putin darii la stat. este normal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 10:14, 5 Noiembrie 2012
Nu este normal asa ... intrebati angajatorul in baza a ce s-a diminuat salariul ? ... aveti cum specificat in c.i.m. sau in reg.intern ca forma de salarizare, salarizarea in acord?
Mai intai faceti o sesizare la ITM pentru nerespectarea clauzelor din CIM si apoi, daca nu se rezolva problema, actionati in judecata pe angajator.
Inainte de a face sesizare la ITM , ar trebui sa vada ce forma de salarziare a fost adoptata de catre angajator .. daca este vorba despre o salarizare in acord, atunci sesizarea nu prea mai are obiect.
lucrez ca op calc productie, si lucrez aprox 200ore lunar si i-au 'in mana' aprox 1800 lei.
ce am mai gasit... conform..... 'fisa fiscala 210' pe anul 2011 se pare ca din acest an la rubrica 'venit brut ' sunt sume de aprox 850lei cea ce inseamna ca degeaba am 'salariu lunar de incadrare-brut' de 1450 lei ca ei platesc cat vor....
din fisa fiscala reiese ca am salariu brut de 850lei???
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
dmhyou, utilizator
Si pe statul de plata ce salariu aveti trecut?

Alte discuții în legătură

Salariul din c.i.m colipici colipici Buna ziua! am observat ca la anumiti angajatori, salariul brut al angajatului trecut in CIM este de fapt salariul net, adica ceea ce primeste angajatul ... (vezi toată discuția)
Cim ContSters126274 ContSters126274 In cazul in care se incheie un contract individual de munca cu un salariu minim pe economie dar in mana salariatul primeste mai mult cum se acopera in ... (vezi toată discuția)
Modificarea abuziva a salariului MariusAdrian MariusAdrian Contractul de munca este incheiat abuziv, fara a se evidentia salariul normal pe care il primesc ca plata, luna-de-luna, ci in acesta este trecut un salariu ... (vezi toată discuția)