avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie telefonie mobila

Buna seara,

va rog daca se poate sa ma lamuriti, cum e cu prescrierea datoriilor? Pentru o datorie de 49 lei, reprezentand o factura restanta la o companie de telefonie mobila, datata in septembrie 2000, dupa 12 ani poate sa apara o firma care sa ceara plata respectivei datorii cu nu stiu cate penalizari, in ideea ca respectiva firma ar fi achitat datoria si acum o recupereaza de la "rau platnic"???
Cel mai recent răspuns: iulia pinzaru , utilizator 19:19, 29 Noiembrie 2012
Teoretic termenul general de prescriptie a datoriilor este de 3 ani
Verificati daca in intervalul mentionat operatorul de telefonie a realizat demersuri pentru recuperarea sumei
La ce va referiti cand spuneti demersuri telefoane si scrisorile fara confirmare de primire sau deschiderea procedurii in instanta pentru executare a debitorului
Buna ziua,

va atasez raspunsul de la solicitarea mea catre cei care mi-au trimis notificarea de plata pentru datoriile din anul 2000 (am stres numele firmelor implicate pentru a nu crea ceva probleme):

"Subscrisa SC 1, are ca obiectiv principal recuperarea creantelor comerciale, in speta debitul dumneavoastra izvorat din nerespectarea contractelor de servicii telefonie mobila cu codul de abonat nr. incheiat cu SC.
Va informam faptul ca SC au cesionat creantele detinute impotriva dumneavoastra catre SC 1. In continuare creantele au fost cesionate catre Varde si ulterior catre X si Y acestea din urma imputernicind pe XY in vederea recuperarii acestor creante.
Cesiunile au fost inregistrate la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare sub
numarul 2011-………..
Conform art. 85 si urm., Titlul VI, Capitolul IV din Legea nr. 99/1999 privind unele masuri pentru accelerarea reformei economice, pentru valabilitatea cesiunii unei creante nu este necesar acordul debitorului cedat.
Aceasta cesiune a devenit opozabila dumneavoastra, conform art. 85 din mentionata lege, prin inscrierea ei in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare care potrivit aceluiasi articol de lege, alin 4, Titlul VI, face dovada cesiunii.
Asadar, in ceea ce priveste opozabilitatea fata de terti (inclusiv fata de debitor) dovada publicitatii a fost indeplinita in conditiile Legii nr.99/1999 in momentul inscrierii cesiunii de creanta la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare. De asemenea, intre cesiunea notificata debitorului sau acceptata de catre acesta si cesiunea inscrisa la arhiva, va avea prioritate cesiunea inscrisa (Titlul VI, Cap.VII, Art.99).
Totodata, cesiunea v-a fost notificata prin act sub semnatura privata (cf. art.85 alin 1) de catre compania noastra, moment din care va puteti elibera de obligatie numai prin efectuarea
platii debitului catre creditorul cesionar, respective SC1.
Precizam in sustinerea celor de mai sus faptul ca, potrivit dispozitiilor art. 6 alin 2. Cod Civil, actele juridice incheiate inainte de intrarea in vigoare a Noului Cod Civil nu pot genera alte efecte juridice decat cele prevazute de legea in vigoare la data incheierii lor, motiv pentru care subscrisa intelege sa se foloseasca in continuare de prevederile in vigoare la data cesiunii, respectiv de cele ale Titlului VI “privind regimul juridic al garantiilor reale mobiliare” al Legii nr. 99/1999.
La data redactarii prezentului raspuns, figurati in evidentele societatii SC 1 cu un debit restant in valoare de 393,15 RON."
ziceti ca asta e raspunsul lor, dvs ce ati intrebat ? :)
Nu-i mai luati in seama, daca va actioneaza in judecata, invocati prescriptia
mi-au trimis un mail prin care ma anuntau ca inca figurez in baza lor de date cu o datorie de 393,15 care ar fi o factura neplatita din anul 2000 si alte bla bal-uri...in consecinta eu le-am cerut sa-mi trimita actele care ma incrimineaza sa stiu exact despre ce este vorba. raspunsul primit e cel afisat mai sus :D
Multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta aartist aartist prin inscrierea cesiunii de creanta In arhiva electronica de garantii mobiliare, debitorului ii este opozabila respectiva cesiune? Va putea el s-o ignore si ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta in scop de garantie sau grm pe incasari ? Morgan le Fay Morgan le Fay speta este urmatoarea: SC A ii da un imprumut lui SC B (nici una nu este banca); in contractul de imprumut se prevede ca, pentru a garanta restituirea ... (vezi toată discuția)