avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita persoana fizica cu bunuri ale firmei
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita persoana fizica cu bunuri ale firmei

Daca o persoana fizica este asociat al unei firme (SRL), se poate face executare silita a persoanei fizice pentru bunurile firmei?
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 12:10, 26 Noiembrie 2012
Nu are nici un fel de legatura bunurile societatii cu patrimoniul persoanei care este asociatul acesteia. Sunt patrimonii diferite, ale unor persoane diferite, entitati juridice diferite.
Se pot executa silit veniturile pe care persoana le obtine ca urmare a detinerii calitatii de asociat, nu bunurile societatii.
nu numai veniturile asociatului se pot executa silit... in vederea indestularii, creditorul poate solicita executorului judecatoresc sechestrarea si vanzarea actiunilor/partilor sociale detinute de debitor...

[ link extern ]
Corect, partile sociale pe care persoana le detine intr-o societate, dar nu bunurile societatii.
daca e asociat unic, a-i executa partile sociale cam inseamna, pana la urma, a-i executa si bunurile societatii.
Nu sunt de acord cu dumneavoastra, partile sociale sunt diferite de bunurile societatii. Detinerea unei parti sociale nu inseamna detinerea unui bun din patrimoniul societatii.

Alte discuții în legătură

Executare silita parti sociale. dislexic dislexic 1)X este asociat unic la un SRL. Ca persoana fizica, a contractat un credit la banca. Banca se poate adresa executorului judecatoresc in scopul executarii ... (vezi toată discuția)
Se poate executa silit ? Manole Dumitru Manole Dumitru O persoana fizica X are o creanta datorie altei persoane Y. X este patronul unei firme si este unic asociat, deasemeni este si administratorul firmei. ... (vezi toată discuția)
Asociat datorii la banci ca persoana fizica alina_ti alina_ti Daca asociatul unei societati cu raspundere limitata are datorii la banci ca persoana fizica sau posibil ,datoria sa fie deja data unei firme de recuperari ,se ... (vezi toată discuția)