avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FAVORIZAREA INFRACTORULUI SI TAINUIRE eventuala ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FAVORIZAREA INFRACTORULUI SI TAINUIRE eventuala COLABORARE

persoana S elibereaza si semneaza o Adeverinta care atesta lucruri false , de pe urma careia o alta persoana L beneficiaza in baza unei legi , de o suma exorbitanta de bani de la bugetul de stat .Sesizate organele de ancheta deschid dosar penal care este in lucru . ( Faptele sint reale rog seriozitate.!!! ) Colegi de lucru ale lui S,persoanele C si P, incearca sa taraganeze obtinerea documentelor care incrimineaza , si pe deasupra intervin azi , cind ancheta este in desfasurare , la persoana D care a redactat modelul de Adeverinta ce atesta lucruri false ,desi azi D nu mai lucreaza in acea Institutie sa le dea o declaratie in favoarea infractorului S santajindul ca numai asa va putea primi banii de pe un contract subapaltat lui deja executat in conditiilegale. DE ce POT FI ACUZATE persoanele C si P care actioneaza in favoarea falsificatorului S ,care le este sef.?Rog a fi ajutat ?
Ar putea fi vorba despre infracţiunea de favorizare a infractorului şi, de asemenea, de infracţiunea de şantaj , dar cu semnul întrebării, în opinia mea.
Descrierea faptelor aşa cum s-au petrecut şi a persoanelor implicate, într-o eventuală sesizare a organelor de urmărire penală, precum şi dovada acestor fapte, vor putea ajuta la încadrarea juridică a faptelor de către organele susmenţionate
Santaj art 194 - daca prin violenta sau amenintare il constrang pe D sa dea declaratia.
Trafic de influenta art 257 - influentarea lui S pentru a face sau nu, un act care intra in atributiile sale.
Forma de participatie este complicitatea, intrucat C si P inlesnesc sau ajuta la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala.
Multumesc mult ,am vrut confirmarea unora de specialitate,viata m-a facut sa trec si la parti juridice inodate si complicate.Daca pot vreodata sa intorc serviciul dat ,sint INGINER,mare specialist in constructii "cum zice nevasta si prietenii ce imi cer solutii in acest domeniu" apelati pe mail luciancreta@yahoo.com ,orice problema avuta in domeniul constructiilor ,este o provocare in rezolvarea ei; fisuri (crapaturi ),infiltratii....in locuinta Dv se pot remedia .MULTUMESC MULT Tuturor .Incerc sa aduc in orasul meu normalitatea,eradicarea coruptiei,a non valorilor...,sa pun umaru la cladirea unei societati mai bune,bazata pe valori.
mai bine ascundeti-va in spatele unui avocat cu contract si chitanta
forumul nu are nici o responsabilitate juridica
desi foarte pertinente raspunsurile

persoana respectiva nu mai lucra in respectivul serviciu
C si P daca nu au semnat efectiv respectivul document inseamna ca nu sunt infractori si nici complici, din moment ce deabia acum se "ocupa indirect", deci ulterior

ca sa poti sa favorizezi in infractor trebuie ca S sa fie infractor, declarat infractor, adica condamnat, S este departe de a fi condamnat ! mare atentie..... Unde e infractorul? Care infractor? Momentan nu a fost nimeni condamnat, Nu poti favoriza pe cineva care nu e infractor. Daca era asa usor, nu mai era picior de coruptie in toata tara. Dar si eu pot fi cenzurat, insa vad ca nu exista opinii critice, ci doar favorabile. Eventuala colaborare e aproape imposibil de dovedit logic. Actul a fost emis de S si atat. Nu de eventualii Colaboratori. Evitati cuvantul "eventuale" in lucruri penale. Ori e, ori nu e.

Va mai dau un exemplu absurd de drept penal:

Un proxenet a fost condamnat. Nici o prostituata nu a fost condamnata.
Exista proxeneti fara prostituate?
Cum va explicati aceasta scapare a logicii?
Logica penala e diferita de bunul simt.
Cititi codul penal. Teoria din codul penal este departe de partea practica si de practica judiciara. Sper sa fiu contrazis

Succes! Eu ma lupt de 6 ani cu minciuna, favorizarea infractorului, fals in inscrisuri etc.

Alte discuții în legătură

Favorizarea infractorului ContSters146145 ContSters146145 Sunt intrunite conditile esentiale pentru infractiunea mai sus enuntate: Unui expert criminalist i s-a incredintat spre solutionare o expertiza intr-o ... (vezi toată discuția)
Favorizarea infractorului ....sfat va rog raulbalaur raulbalaur As dori sa stiu daca pot raspunde penal daca ascund o persoana care are un mandat de arestare .Precizez ca persoana respectiva este o ruda apropiata un ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala octapesik octapesik daca un detinut sesizeaza organele de urmarire penala,afirmand ca e autorul unei anumite infractiuni pe care in realitate nu a comis-o,pentru a zadarnici ... (vezi toată discuția)