avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare auto

Am urmatoarea problema: am obtinut 2 randuri de nr. rosii pentru un autoturism recent achizitionat, fiindu-mi necesare pentru a ajunge sa-mi fac RAR-ul. Nu as dori sa mai scot inca o autorizatie provizorie de circulatie ci as dori sa inmatriculez definitiv masina, insa deocamdata nu pot din diverse motive. Risc vreo amenda din partea vreunei autoritati daca mai astept(ma refer in special la impozitul pe care trebuie sa-l platesc la finante)?
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 15:36, 10 Decembrie 2012
Se mai poate scoate si al treilea rand de numere rosii. Dupa ce va expira numai puteti circula, decat dupa plata taxei de mediu.
Ati inteles gresit. Eu nu mai vreau sa scot al treilea rand de nr. rosii, vreau sa o inmatriculez definitiv, dar din diferite motive nu pot acum. Risc vreo amenda?.
Codul rutier Art.85. - (1) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani.

Atat timp cat tineti masina in curte sau in parcare fara sa circulati nu riscati nimic.
Ar fi bine sa o inmatriculati si sa recuperati ulterior taxa sau sa incercati inmatricularea fara plata taxei dar numai dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti in acest sens.
Incerc sa o inmatriculez fara plata taxei auto, de aia dureaza mai mult.
Va rog sa-mi spuneti cam cat ar dura un asemenea proces.


Va multumesc pentru raspuns!
un astfel de dosar dureaza in functie de cat de aglomerata este instanta careia ii apartine competenta. Discutati cu un avocat din zona dumneavoastra si o sa primiti toate detaliile care va sunt necesare.

Alte discuții în legătură

Circulatia pe drumurile publice a unui vehicul cu numerele rosii expirate leonconstantin leonconstantin Buna seara , sunt nou pe acest forum si am o intrebare . Mi-am cumparat recent o masina si am scos primul rand de numere rosii stiind ca sunt valabile 30 ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate rin82 rin82 Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva ,eu miam scos numere provizorii de doua ori iar dupa aceia nu am mai mers sa-l scot si pe al treilea si miam pus ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare provizorie 1burebista 1burebista Buna seara, Ieri am vrut sa-mi scot al doilea rand de numere rosii pentru un autoturism proaspat achizitionat. Primul rand de numere a fost scos de vechiul ... (vezi toată discuția)