avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine suporta cheltuielile cu uscatoria cand nu e ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine suporta cheltuielile cu uscatoria cand nu e intabulata pe noul proprietar ?

Daca "uscatoria" nu este vanduta de catre toti proprietarii, iar actualul care a cumparat doar mai mult de jumatate cote parti din acest spatiu "comun", acum la "impozitul pe locuinta", contribui si eu si altii la cheltuieli ? Deoarece nu e intabulata pe noul proprietar care a cumparat ceva mai mult de 50+1 din cote insa cu niste contracte fictive, neautentificate ? Sa cred ca daca nu am vandut cotele mele, platesc in continuare impozit, NU ? Am si cea mai mare suprafata de mp., in total, fiind cu 3 camere, iar restul cu 2 !? Ce pot face in situatia in care nu mi-am vandut cota parte iar restul si le-a vandut acum 4 ani ? EU IN CONTINUARE SUPORT NISTE CHELTUIELI, insa "uscatoria" nu o pot folosi ca are numai "noul proprietar" chelile....
La C.F apare daca este intabulata doar cu restul cotelor ?

MULTUMIRI ANITICIPATE
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 21:19, 10 Februarie 2009
Daca uscatoria nu se foloseste de catre toti locatarii, o plateste cine o foloseste.Au drept de folosinta toti locatarii, insa daca o foloseste numai unul, sau numai unii,se poate lua o decizie ca sa fie platita de acestia.
uscatoria este parte comuna. chiar si la momentul la care s-au demarat procedurile de vinzare, cumparatorul avea nevoie de acordul TUTUROR proprietarilor din acel bloc/scara, fara toate aceste acorduri nefiind valabila vinzarea.
la momentul actual nu se mai pot face astfel de manevre, nemaiputindu-se vinde niciun spatiu comun, ci numai inchiria, concesiona, etc, in conditiile legii
Multumesc ptr raspuns.
Nu exista nici asociatie de locatari, cine sa i-a decizia, eu cred ca toti platim in continuare impozitul, doar cel care a cumparat nu are cum....mai ales daca nu e intabulata atunci in baza cotelor de proprietate avute de catre toti se include si spatiul de uscatorie la calculul impozitului nu ?

O seara buna sa aveti !
Multumesc f mult FELIX, sunt f de acord cu cele spuse de tine, este o "coproproetate comuna, fortata, perpetua", NU SE PUTEA VINDE FARA ACORDUL TUTUROR PROPRIETARILOR SOT-SOTIE...insa respectivul de la etajul 2, a convins "batranii" sa-si vanda cota parte, pentru bani de nimic s-au lasata convinsi , si-au vandut cota parte pe bani de nimic intr-o zona buna, de 18 mp total, iar acum isi dau seama ca 'beciurile sunt pline cu apa, acoperisul e putred"....iar BANI, NU SUNT !!! Dar pe langa toate astea, probabil mai platim "cu totii " si impozit pe aceasta incapere de uscatorie chiar daca o foloseste numai cel care a cumparat-o cu acte facute cum a stiut si cum l-a fraierit pe fiecare batran. Eu oricum "nu voi ceda partea mea, mai mult pentru ca sunt lipita de aceasta uscatorie cu apartamentul meu ! Insa ma deranjeaza faptul sa stiu ca mai am si cheltuieli cu aceasta incapere, ma refer la impozit !Oricum se putea inchiria si chiar ii incurajez pe cei care nu au vandut uscatoriile, sa nici nu le vanda, fiindca, pot fii o sursa de venit" in actuala criza economica ! Aceasta uscatorie nu trebuia vanduta ! Insa batranii s-au bucurat de bani, m-am opus eu si inca o vecina, deci mai sunt 2 aptm care nu si-au dat acordul !

MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS 1

Numai bine va doresc !
Felix34 are dreptate si eu cred ca acel spaqtiu nici nu s-a vandut. Chiar si dupa vechile reglementari trebiua acordul tuturor proprietarilor iar dupa noile reglementari nu se mai poate vinde nici cu acordul tuturor. Incercati o rezoplvare cu reclamatie la primarie, poate la Oficiul de cadastru . Dar incercati sa va organizati si asociatia de proprietari.
Succes!

Alte discuții în legătură

Cum se verifica daca e intabulata o propritate comuna pe cote parti ? spiridus spiridus Buna seara, Daca o proprietate comuna s-a vandut si este intabulata in CF, aici vor fi doar cotele cumparata intabulate sau toata proprietatea ? De exemplu ... (vezi toată discuția)
Pot folosi uscatoria daca m-am opus vanzarii ? spiridus spiridus Buna seara, Intr-o scara cu 19 apartamente, doi proprietari, a 2 aptm., s-au opus la vanzarea de acum 3 ani, restul fiind de acord si chiar primind suma de ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o uscatorie de bloc la parter chiar daca nu sunt de acord tori ? spiridus spiridus Buna ziua tuturor oamenilor de suflet care raspund celor in nevoi.... Am si eu o mare nedumerire si va rog din suflet sa-mi ascultati povestea si sa-mi ... (vezi toată discuția)