avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cautare parinti biologici dupa dupa ce a fost ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cautare parinti biologici dupa dupa ce a fost efectuata adoptia

Persoana de sex feminin este nascuta in Dambovita ,conform CNP.
A fost adoptata la varsta de 5 ani de la un centru de plasament copii din Buzau.
Tot atunci i-a fost schimbat certificatul de nastere,CNP ramine de Dambovita.
Acum este in varsta de 28 de ani ,este maritata,are un copil si doreste sa-si cunoasca parintii biologici,eventual fratii si surorile daca are.
De unde trebuie sa inceapa (starea civila,maternitate Targoviste,judecatorie,posibil diverse arhive.etc.)
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
proex, utilizator
Cel mai recent răspuns: proex , utilizator 18:14, 14 Ianuarie 2013
Daca a fost adoptata in perioada minoritatii, in dosarul de la judecatorie trebuie sa existe o declaratie de consimtamant la adoptie a parintilor firesti fara de care nu se putea incuviinta adoptia.
Daca parintii biologici au fost decazuti din drepturile parintesti, la judecatorie nu s-a mai solicitat acordul acestora insa Centru de plasament trebuie sa aiba o hotarare judecatoreasca de decadere din drepturi a acestora
Parintii adoptivi nu mai au o copie a hotararii judecatoresti prin care s-a incuviintat adoptia ?
Cred ca la centru de plasament sau judecatorie da de un capat al firului
Conform Legii 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei

Art. 66 - Persoanele adoptate au dreptul de a-şi cunoaşte originile şi propriul trecut şi beneficiază de sprijin în realizarea demersurilor vizând contactarea părinţilor fireşti sau a rudelor biologice.
Art. 67 - (1) Persoanele adoptate au dreptul să solicite şi să obţină informaţii care atestă adopţia, precum şi informaţii cu caracter general vizând traseul instituţional şi istoricul personal care nu dezvăluie identitatea părinţilor fireşti. Dezvăluirea adopţiei poate fi făcută numai în cazul persoanelor care au dobândit capacitate deplină de exerciţiu.
(2) Părinţii fireşti sau rudele biologice ale persoanelor adoptate pot obţine informaţii cu caracter general vizând persoana adoptată numai dacă există acordul expres al acesteia sau, după caz, al persoanei sau familiei adoptatoare.
(3) Furnizarea informaţiilor prevăzute la alin. (1) se realizează de către Oficiu.

Este vorba de catre Oficiul roman pentru adoptii, poate sa incerce sa ia legatura cu acestia

Site web: [ link extern ] /

Succes!
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
Dana Fatol, Avocat
Au ,doar ca nu vor ca aceasta sa fie vazuta de copil,cu toate ca este femeie in toata firea acum.A fost si batuta de mama adoptiva cand a intrebat de acest lucru.
Am crezut ca exista intelegere si familia adoptiva o sprijina in demersul sau, de aia am intrebat.
Incercati sa urmati sfatul doamnei avocat, luati legatura cu Oficiul roman de adoptii.

Alte discuții în legătură

Obligatii parinte natural fata de copilul pe care la dat spre adoptie dupa 24 ani alexstroe1976 alexstroe1976 Buna ziua Copil nascut in anii 1980 si dat spre adoptie. A fost adoptat imediat. Acum dupa 23 de ani copilul a aflat de la parintii sai adoptivi ca a fost ... (vezi toată discuția)
Lnfiere copil minor adina000 adina000 Buna ziua ! Copilul meu in varsta de noua ani nu are tata in certificatul de nastere , iar eu si tatal lui nu am pastrat legatura si nu stim nimic unul de ... (vezi toată discuția)
Dreptul persoanelor adoptate de a-ºi cunoaºte originile ºi propriul trecut Roland Mindrila Roland Mindrila Modificarile aduse legii adoptiei au stabilit ca părinţii care au adoptat un copil trebuie să îi spună acestuia de la vârste cât mai mici, cu sprijinul ... (vezi toată discuția)