avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... vreau sa ies din tara cu certificatul de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

vreau sa ies din tara cu certificatul de nastere

am o problema, sunt cetatean strain si am depus actele pentru buletin si trebuie sa imi apara de pe o zi pe alta dar imi trebuie sa plec urgent acasa, as putea sa ies cu certificatul de nastere si apoi sa intru inapoi in tara? dar mai am o problema am intrat in Romania cu viza si ea a expirat, voi plati vre-o amenda la vama si nu va influentsa asta la primirea buletinului?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:15, 18 Ianuarie 2013
Nu puteti iesi cu certificatul de nastere, e act de stare civila (nu e act cu poza).

Sunteti cetatean moldovean si asteptati cartea de identitate romaneasca?
astept buletinul, dar daca la vama prezint pasaportu moldovenesc impreuna cu certificatul de nastere romanesc? ca am auzit ca aparut o lege nu demult si ca se poate de iesit cu certificatul dar pe mine ma intereseaza daca nu o sa primesc amenda si daca am sa pot intra inapoi in Romania sa imi ridic buletinul
Nu a aparut nicio lege care sa permita iesirea sau intrarea in tara cu certificatul de nastere.

Mergeti la Evidenta Persoanei unde ati depus actele si intrebati daca puteti face cuiva din Romania o procura notariala sa va ridice CI cand e gata si sa v-o trimita, alta varianta nu imi vine acum in minte.

Amenzile sunt prevazute la Art. 125 din Ordonanta de urgenta 194 din 12 decembrie 2002 privind regimul strainilor in Romania:
e) in cazul contraventiei prevazute la pct. 2, amenda se aplica dupa cum urmeaza:
* (i) de la 400 lei la 700 lei, in cazul unei sederi de pana la 30 de zile dupa incetarea dreptului de sedere;
* (ii) de la 600 lei la 1.000 lei, in cazul unei sederi de pana la 60 de zile dupa incetarea dreptului de sedere;
* (iii) de la 800 lei la 1.200 lei, in cazul unei sederi de peste 60 de zile dupa incetarea dreptului de sedere.

[ link extern ]
Banuiesc ca nu ati renuntat la cetatenia moldoveana si ati solicitat cetatenia romana care dupa cum spuneti dvs. va fost acordata. In acest caz daca va expirat viza(banuiesc ca e vorba de cea de sedere pe teritoriul Romaniei) dar pasaportul moldovenesc este inca in termenul de valabilitate, puteti iesi si intra pe baza pasaportului moldovenesc. Daca nu e graba si doriti sa ramaneti acolo, puteti imputernici un prieten din Romania care sa va ridice cartea de identitate si sa v-o trimita in Moldova.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
Justitiarul711, utilizator
Daca nu s-a schimbat ceva de foarte curand, moldovenii au nevoie de viza ca sa intre in Romania, de aceea este ingrijorat utilizatorul in privinta faptului ca i-a expirat viza si ca la iesirea din tara ar putea fi amendat pentru ca a depasit durata ei.

Cartea de identitate romaneasca l-ar scuti de aceasta problema.

Alte discuții în legătură

Căsătoria între un cetățean roman și un cetățean strain (republica moldova) ARLy19 ARLy19 Buna ziua, Eu și iubitul meu vrem sa ne căsătorim, dar eu sunt pe baza de permis de ședere temporar pentru studii in România. Am căutat acte pe net, ... (vezi toată discuția)
Mutatie a unei persoane straine spauny spauny Buna ziua, As dori sa fac mutatia unei persoane din Republica Moldova, dar care este cetatean roman, pe domiciliul meu. Ce presupune acest lucru? Ce ... (vezi toată discuția)
Sunt din rep. moldova casatorita cu roman veronica1981 veronica1981 Va rog sa ma informați,cine a trecut prin astfel de situație.sunt casatorita de 8 luni,inregistrarea casatoriei a fost in romania.am depus actele pentru ... (vezi toată discuția)