avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaportul inlocuieste CI?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaportul inlocuieste CI?

Buna seara!
Am si eu o problema: din anumite motive nu imi pot reinnoi buletinul expirat, mai exact n-am apartament pe numele meu si nu am gasit pe nimeni sa ma ia in spatiu. Intrebare: Ma pot angaja si pot face operatiuni pe contul meu de la banca cu pasaportul (acesta este valabil)? Am fost astazi si am intrebat un notar si raspunsul a fost ca DA. Daca nu e vorba de credit, in rest cam orice problema care nu implica dovada de domiciliu se poate rezolva cu pasaportul deoarece acesta face dovada indentitatii (CNP). Vroiam sa mai aud si alte pareri pana sa ma prezint la banca sau la noul servici pentru ca sa fiu pregatit pentru orice. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:57, 3 Februarie 2013
Nu va puteti angaja fara carte de identitate.
La banca este posibil sa puteti efectua operatiuni, dar daca acceseaza baza de date si observa ca v-a expirat CI/BI , pentru actualizarea datelor va vor solicita o copie dupa acesta.
Pasaportul, sau permisul de conducere le puteti utiliza pt. identificare ,dar pt intocmirea unor documente oficiale,ori la banca nu o sa il recunoasca ca fiind act de identitate si nu puteti face operatiuni cu el.In cazul locului de munca, depinde de angajator ,dar pt transmitere revisal are nevoie si de seria si numarul.CI
Buna ziua! Atunci sa inteleg ca optiunile pe care le am sunt:
- CI provizorie;
- CI cu un contract de inchiriere - imi puteti spune daca, contractul de inchiriere trebuie facut pe o anumita perioada sau trebuie doar sa fie valabil in momentul depunerii actelor pentru buletin?

Multumesc.
Cartea de identitate provizorie o puteti obtine doar de la Evidenta Persoanelor de la ultimul loc de domiciliu - cu motivul eliberarii v lipsa dovada adresa de domiciliu.

Contractul de inchiriere trebuie sa fie inregistrat la ANAF; perioada pe care trebuie sa fie incheiat nu este specificata deocamdata niciunde.
Multumesc de informatii. Deci cu alte cuvinte pot face un contract de inchiriere pe o luna, proprietarul il inregistreaza si apoi ma duc sa-mi fac buletin...

Alte discuții în legătură

Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ctbv2012 ctbv2012 Am buletinul expirat si pentru ca nu posed o proprietate nu imi pot face o noua carte de identitate. Locuiesc cu chirie in prezent, dar pentru ca nu mai am ... (vezi toată discuția)
Exist sau nu mosu1907 mosu1907 Sunt cetatean roman, fara sa detin proprietate in Romania. Locuiesc in chirie in baza unui contract de inchiriere valabil 60 zile cu posibilitate de prelungire ... (vezi toată discuția)