avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legislatie infractiuni furt Olanda , Belgia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legislatie infractiuni furt Olanda , Belgia

Va rog sa imi spuneti daca cunoasteti legislatia cu privire la infractiunii de furt din magazine in Olanda si Belgia, furt din magazine sub 100 euro valoare, de asemenea este bine de specificat ca fiind prima abatere acum, si probabil dupa cum cunosc eu persoana respectiva vor urma si 3 4 recidive in decurs de 6 luni !
Detaliat ! va multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: manucaliberta , utilizator 19:37, 26 Martie 2022
In Olanda: amenda pana la 19500 euro sau inchisoare pana la 4 ani (Art. 310 cod penal). In Olanda se aplica principiul oportunitatii, asa ca daca e prins prima oara si recunoaste, isi cere scuze, incepe sa planga si promite sa nu mai faca are sanse sa scape nepedepsit. Furtul repetat din cauza unei afectiuni psihice poate fi pedepsit cu spitalizare psihiatrica fortata (TBS).

Belgia: amenda intre 26 si 500 euro sau inchisoare intre o luna si cinci ani (Art. 463 cod penal).
Multumesc, din ce stiam si as vrea o confirmare daca e corect sau nu , inchisoare se de cu suspendare, in primele 6 luni, indiferent daca recidiveaza inca o data, sau a 3 oara. Dupa cele 6 luni devine definitiva dupa caz : suspendarea ramane definitiva, sau se da executare dar numai dupa cele 6 luni ! As vrea sa stiu daca am informatii corecte sau nu, sa stiu pot raspunde .
Pedepsele din dreptul olandez se dau cam asa: 6 luni cu suspendare si doi ani de probatiune. Ideea e ca daca in perioada de probatiune mai comite infractiuni, face automat cele 6 luni, plus eventuale pedepse suplimentare pentru noile infractiuni.

Sigur, de multe ori la gainarii nu se aplica pedepse cu inchisoarea, ci pedepse cu munca in folosul comunitatii sau amenzi. Pedepsele cu munca se dau pe ore, de ex. 200 de ore.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
tgeorgescu, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri, de asemenea aceasi situatie e cam similiara si in Belgia ?
suspendare, probatiune, amenzi sau munca in folosul comunitatii? Pentru ca respectivul numai de gainarii se ocupa din magazine , lucruri cu valoare de maxim 200 300 euro! cel mult ! m-ar interesa mai detaliat si pentru Belgia la fel cum mi-ati dat pentru Olanda !
Daca detine-ti informatii !
Multumesc pentru raspunsurile anterioare
Dupa cate stiu si in Belgia se poate dispune probatiunea sau pot sa nu il dea in judecata cu conditia sa nu mai comita noi infractiuni (numita probatiune pretoriana). Acuma depinde daca furturile respective le-a facut des sau o data sau de doua ori pe an. Daca se bazeaza pe veniturile obtinute din furt, atunci va fi condamnat mai aspru. Daca e doar un tanar care a avut ocazional o tentatie, va fi privit cu indulgenta. Daca si-a facut din hotie o meserie, va fi judecat aspru. Ideea e si aici sa-si recunoasca vina si sa nu zica ca n-a stiut ca e gresit, ca asta ii enerveaza pe politisti, procurori, judecatori si maresc asprimea cu care il judeca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru un minor ce a savarsit infractiunea de furt in alt stat dolcepussyc dolcepussyc Buna dimineata! Am o cunostinta ce are un copil minor care a plecat din tara, in Olanda. Acolo a fost prinsa la furat. Ce pedeapsa ar putea primi? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Aberatiile codului penal alina_25 alina_25 Daca o persoana X comite tot felul de furturi marunte sa zicem in numar de 15(rufe mancare diverse obiecte cu valoare redusa etc) aceasta risca prin ... (vezi toată discuția)
Furt in olanda ade90 ade90 am si eu o prietena romanca in olanda a fost prinsa la furat de haine si din cate am inteles a fost prinsa chiar in masina in care se afla toata marfa ... (vezi toată discuția)