avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proiect de lege privind Conventiile Civile la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proiect de lege privind Conventiile Civile la Asociatiile de Proprietari

Dl. Deputat Kerekes Karoly a depus la Parlamentul Romaniei un Proiect de Lege privind Conventiile Civile.Informati mai detailate se poate obtine de la Dl. Budai Stefan Presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari Mures la telefon 0743346192 s-au email: federatiaasociatiilorproprietari@yahoo.com. Anexam proiectul de lege:

PARLAMENTUL ROMÂNIEI
CAMERA DEPUTAŢILOR SENAT

LEGE
pentru modificarea şi completarea Legii nr. 230 din 6 iulie 2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Parlamentul României adoptă prezenta lege:
Articol unic: - Alineatul (2) al articolul 35 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, publicată în Monitorul Oficial, Partea 1, nr. 490 din 23 iulie 2007, se modifică şi avea următorul cuprins:
„Art. 35
(2)Persoanele fizice pot fi angajate prin încheierea unui contract individual de muncă sau contract civil, conform celor stabilite prin negociere directă.”

Această Lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi art. 76. alin. (1] din Constituţia României, republicată.
Expunere de motive

Asociaţiile de proprietari nu sunt operatori economici, toate cheltuielile acestora sunt suportate de locatari în calitate de persoane fizice. Creşterea preţurilor la energia electrică, agenţi termici şi apă influenţează în mare măsura cheltuielile pe apartament în cadrul fiecărei asociaţie de proprietari. Anumite activităţi administrative prestate în cadrul asociaţiilor sunt ocazionale în nu au un volum semnificativ şi nu sunt constante. Ca urmare, consider că trebuie să fie lăsată la aprecierea asociaţiei modalitatea de angajare a persoanelor care prestează activităţi în cadrul asociaţilor, în funcţie de volumul de activitate si de periodicitatea acestora.
Iniţiator,
Kerekes Károly –Deputat UDMR de Mureş
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:31, 26 Octombrie 2013
Am luat act de proiectul de modificare a art 35 din L nr 230/2007
Concret insa care este intrebarea dvs ?
Am adus la cunostinta un proiect care consider ca este bine venita in cadrul asociatiilor.In cazul in care va trece in parlament cheltuielile salariale s-ar micsora cu cel putin cu 40%.
Este un proiect si, ca multe alte proiecte, ar putea ramane in aceasta faza.

Motivarea este populista si impotriva prevederilor Codului Fiscal, Codului Muncii.
Ar fi de mirare sa se adopte, avand in vedere foamea de bani la bugetul de stat.

Daca si cand se va adopta si publica in MO, va rugam sa ne instiintati si pe noi. Pana atunci, insa, am purta discutii sterile pe o situatie care nu exista.
Eu o sa incerc sa-l gasesc. Orice proiect sau initiativa legislativa are un numar de inregistrarea si se poate urmari mersul acestuia la camere, la comisii...
Daca-l gasim este bine sa-l sustinem prin a trimite scrisori initiatorului in care sa explicam, sa argumentam...
Felicitari pentru acest demers!

Am gasit:
BP17/2013 Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.230 din 6 iulie 2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari
Sursa:
[ link extern ]

Intrati si pe adresa initiatorului. Acolo gasiti date, adresa, email unde puteti sa trimiteti scrisori de sustinere a proiectului.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
Adriantot, moderator
Buna ziua, as dori un sfat in legatura cu o problema.Locuiesc la parterul unui bloc de locatari in care de curand vecinii de deasupra noastra, respectiv de la etajele 1,2,3,4 au decis sa-si izoleze exteriorul apartamentelor
cu o firma particulara fara factura pe lucrare.Precizez ca au decis sa izoleze si casa scarii de la aceleasi etaje.Acum au pretentia ca si ceilalti locatari care nu si-au izolat apartamentele sa plateasca 120 lei pentru izolarea casei scarii.Am vreo obligatie legala sa platesc aceasta suma atat timp cat nu exista factura pe lucrare si nu primesc nici o chitanta pe banii respectivi?Va multumesc anticipat.


Alte discuții în legătură

Putem interveni la presedintele romaniei sa nu promulge o lege? Adriantot Adriantot Avand in vedere ca a trecut de Camera Deputatilor si este trimisa la Presedinte \"LEGEA pentru modificarea Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, ... (vezi toată discuția)
Administratorul a folosit banii locatarilor in interes personal courvoisier courvoisier Q.E.D. In controversa iscata cu un domn administrator, vine in ajutor televiziunea cu Stirile PROTV. Ei spun exact ce spuneam eu, acum mai putin de 30 minute, ... (vezi toată discuția)
Persoanele cu venituri mici ar putea fi scutite de penalitatile la intretinere pana in iulie 2012? nagyana nagyana In legatura cu Legea nr.175/2010. M-am interesat pe site-ul Senatului si al Camerei Deputatilor in legatura cu Proiectul de Lege pentru completarea Legii ... (vezi toată discuția)