avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie agentie de publicitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie agentie de publicitate

Buna ziua!
Mama mea a fost abordata azi in zona Lujerului de o domnisoara care s-a prezentat ca fiind de la o firma de publicitate ce ii ofera posibilitatea sa apara in diverse reclame, sa se specializeze prin diverse cursuri si sa aiba diferite beneficii. A fost convinsa sa o urmeze la sediul "firmei" , unde a fost imbrobodita si convinsa sa completeze o fisa de inscriere si sa achite pentru aceasta inscriere taxa de 70 ron. Pentru a beneficia de o serie de fotografii, cursuri, perfectionari a fost convinsa ( au un mare talent si profita de naivitatea si bunul simt al celor batrani) sa semneze un contract de reprezentare. In acest contract nu este nimic specificat de cursuri, se face referire doar la un portofoliu cu un numar de 15 fotografii pentru care a trebuit sa achite 198 euro ( a platit deja avansul de 200 ron, urmand sa achite diferenta cand va avea loc sedinta foto). Cand am vazut contractul mi-am dat seama ca este o inselatorie pentru ca te obliga sa platesti integral valoarea albumului(198euro) inainte de ridicarea acestuia!!!Nici macar in momentul ridicarii... Am cautat informatii despre aceasta firma si am gasit numai oameni inselati care au platit si nu au primit niciun album. In aceste conditii, daca inca nu am beneficiat de serviciile pentru care am platit avansul ( cele 15 fotografii) exista posibilitatea sa recuperez acesti bani? Ce ar trebui sa fac in acest sens? Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Obligativitatea de a plati contravaloarea unui contract la ale carei servicii am renuntat ade_le_81 ade_le_81 Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:m-am lasat convinsa sa semnez un contract valabil 1 an,cu o firma de modelling din ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract si recuperare avans platit aalexa aalexa Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati. Astazi am fost \"racolata\" la metrou la Romana de catre o fata care lucra pentru o agentie de modele din apropiere. ... (vezi toată discuția)
Inselaciune alinamaria92 alinamaria92 buna ziua! acum mai putin de un an am facut un contract cu o agentie iar pentru inscriere a trebuit sa dau o suma de bani; contractul nu a expirat inca si as ... (vezi toată discuția)