avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIA SI URMARILE EI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIA SI URMARILE EI

BUNA ZIUA.AM O VECINA CARE ARE URMATOAREA PROBLEMA ,S-A ANGAJAT LA O FIRMA SI ACUM VREA SA DEMISIONEZE NECONVENINDU-I SALARIUL SI CONDITIILE IMPUSE DE MUNCA .EA DORESTE SA STIE DACA SE POATE CA DEMISIA SA FIE FARA PERIOADA DE PREAVIZ SI DACA E CU PREAVIZ PE CE PERIOADA ESTE ,SI CUM SA FACA PENTRU CA O OBLIGA SA TEA IN PREAVIZ .
Cel mai recent răspuns: floralin , utilizator 13:45, 22 Februarie 2013
De cand s-a angajat si pe ce durata?
E ANGAJATA DE PE 27 DEC PINA PE 27 MARTIE
1. Ar putea incerca o incetarea arportului de munca cu acordul partilor , art.55 lit.b C.mun., situatie in care nus e acorda preaviz

2. Daca isi va da demisie , regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, salatiatul poate demisiona fara preaviz in cazul in care :
- angajatorul renunta totala la termenul de preaviz , art.81 alin.7 C.mun.

- angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca, art.81 alin.8 C.mun.

3. Termenul de preaviz fiind cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
SI DACA PE 27 MARTIE EXPIRA CONTRACTUL SI NU MAI VREA SA RAMINA IN CONTINUARE POATE SA RENUNTE FARA PREAVIZ NU MAI SEMNEAZA CONTRACTUL URMATOR. SE POATE SAU O OBLIGA LA PREAVIZ?
Cu atat mai bine, nu va mai semna actul adotional de prelungire a duratei - daca se va emite un astfel de act - iar c.i.m. va inceta de drept la data de 27.03.2013 ... in acest caz, nu se acorda si nu se efectueaza preaviz.

p.s.
nu mai scrieti cu majuscule .. este greu de citit si impotriva Regulamentului de postare pe Forum.

Alte discuții în legătură

Demisie papaceala papaceala Buna ziua, Eu ma aflu in present in concediu medical dar doresc sa imi depun demisia in aceasta perioada cu prima zi lucratoare dupa perioada finalizarii ... (vezi toată discuția)
Demisie cukrasz_kata cukrasz_kata Dupa noul cod al muncii ,mai exista demisie la zi, sau in caz de demisionare sunt obligata sa fac preavizul? (vezi toată discuția)
Buna ziua! Adriana Tudorica Adriana Tudorica Am fost instiintata ca firma isi inceteaza activitatea si mi s_ a inmanat o cerere de demisie in care era specificat, cu acordul ambelor parti , ca demisionam ... (vezi toată discuția)