avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contestatie Comunicare rezultat final la procedura de ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contestatie Comunicare rezultat final la procedura de cerere de oferta

Vreau sa contest decizia unei AC, respectiv comunicarea rezultatului final la o procedura de cerere de oferta.
In urma acestei comunicari, a fost declarat castigator unul dintre participanti.
La momentul depunerii ofertelor, acesta nu a prezentat Certificatele de atestare fiscala (bugetul local si cel consolidat).
La acel moment noi l-am verificat pe ANAF si figureaza cu restante destul de mari.

...si totusi a fost declarat castigator!

Ma puteti ghida in realizarea constatiei? De care art sa ma leg in formularea contestatiei?

Cf art. 181 din OUG 34/2006 - Autoritatea contractantă are dreptul de a exclude dintr-o procedură pentru atribuirea contractului de achiziţie publică orice ofertant care nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor de asigurări sociale către bugetele componente ale bugetului general consolidat, în conformitate cu prevederile legale în vigoare în România sau în ţara în care este stabilit.

Stiti cumva daca ofertantul facut uz de prevederile art 11 al. 4 al HG 925/006?
Conform acestuia, pentru demonstrarea criteriilor de calificare prevazute la art 176 din OUG 34/2006 (situaţia personală a candidatului sau ofertantului; capacitatea de exercitare a activităţii profesionale; situaţia economică şi financiară;capacitatea tehnică şi/sau profesională), ofertantul are dreptul de a prezenta initial doar o declaratie pe propria raspundere prin care confirma ca indeplineste cerintele de calificare.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
soazig, utilizator
Atentie la data la care v-a fost comunicat rezultatul aplicarii procedurii. fata de ea se calculeaza termenul de contestare. Contestatia trebuie sa tina cont si de ceea ce a fost prevazut in Fisa de date a achizitiei cu privire la inexistenta datoriilor catre bugete (general si local). Odata ce un ofertant a preznetat ceritifcate cu datorii, nu le-a prezentat odata cu oferta, bazandu-se pe declaratia prev de art. 11 alin. 4 HG 925/2006 si le-a prezentat (obligatoriu fiind declarat castigator) si rezulta ca are datorii, practica unanima a CNSCeste de a solicita reevaluarea respectivei oferte, ci consecinta eliminarii sale ca inacceptabila (ac
Multumesc pentru raspuns!
Am participat la deschiderea ofertelor, si va pot confirma ca respectivul ofertant nu a facut uz de art 11 al. 4 al HG 925/006.
De fapt, de aici a pornit intrebarea noastra, de ce nu a depus declaratia pe propria raspundere...si de aici verificarea la ANAF!
A depus toate formularele mai putin cele 2 certificate referitoarea la taxe!
Comunicarea din partea AC a venit azi. Avem termen pana pe 11 martie sa depunem contestatie!
DSpinciu a scris:

.......de ceea ce a fost prevazut in Fisa de date a achizitiei cu privire la inexistenta datoriilor catre bugete (general si local). Odata ce un ofertant a preznetat ceritifcate cu datorii, nu le-a prezentat odata cu oferta, bazandu-se pe declaratia prev de art. 11 alin. 4 HG 925/2006 si le-a prezentat (obligatoriu fiind declarat castigator) si rezulta ca are datorii, practica unanima a CNSCeste de a solicita reevaluarea respectivei oferte, ci consecinta eliminarii sale ca inacceptabila (ac


Fisa de date cere:
5. Se va prezenta Certificat de atestare fiscala privind îndeplinirea obligatiilor exigibile de plata a impozitelor si taxelor catre bugetul de stat; Certificat fiscal privind îndeplinirea obligatiilor exigibile de plata a impozitelor si taxelor locale, din care sa reiasa ca ofertantul nu are datorii scadente în luna anterioara celei în care se depun ofertele.

Eu puneam problema in felul urmator: Daca ofertantul nu a depus odata cu oferta cele 2 certificate - pentru ca are datorii...dar ulterior isi plateste datoriile, va putea scoate ulterior platii cele 2 certificate dar tot ramane cu datorii, in luna anterioara depunerii, ceea ce face oferta lui sa fie inacceptabila.

De asta vreau sa ma leg in formularea contestatiei!

Alte discuții în legătură

Solicitari de clarificari cerinte minime de calificare Ema2013 Ema2013 In cazul unei proceduri de achizitie, un ofertant depune initial Declaratia conform art.11 din HG. Comisia de evaluare a solicitat ofertantului (cu oferta cea ... (vezi toată discuția)
Documente de calificare incomplete dddimitriu dddimitriu In urma cererii de oferta publicate pe SEAP, am participat la o licitatie a carui [b]castigator [/b](un SRL) are, conform procesului-verbal, [b]documentele de ... (vezi toată discuția)
Cerinte de calificare -certificat plata datoriilor Ema2013 Ema2013 In cadrul procedurii de atribuire a unui contract de lucrari, un ofertant prezinta toate documentele de calificare cu exceptia documentului care confirma ... (vezi toată discuția)