avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 Martie) - ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 Martie) - dosar de înmatriculare refuzat

Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica:
08.03.2013 - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un bilețel prin care mi se spunea sa vin în data de 12.03.2013 pentru rezultat.
12.03.2013 - M-am prezentat din nou la Finanțe și am primit calculul taxei în cuantum de 1003 RON, pe care am plătit-o în aceeași zi la Trezorerie.
13.03.2013 - M-am dus la Politie pentru a depune actele pentru înmatriculare, unde am fost refuzat pe motiv ca nu mai sunt bonuri de ordine.
14.03.2013 - M-am trezit de dimineața și din nou la ora 8:35 nu mai sunt bonuri de ordine
15.03.2013 - M-am dus din nou la Politie, unde mi s-a spus ca dosarele care conțin taxa de poluare și nu timbrul de poluare, sunt refuzate, și mi s-a indicat sa ma duc din nou la Finanțe pentru a clarifica lucrurile.
15.03.2013 - Ma duc la Finanțe și sunt amânat pe Luni (18.03.2013), pana se primesc directivele
18.03.2013 - Din nou la finanțe, la o coada interminabila cu oameni în aceeași situație. Doamna de la ghișeu face eforturi supra omenești și ne servește pe toți. Rezultatul: Trebuie o calculare a timbrului de mediu cu rezultatele oferite în aceeași zi la ora 16:00. Timbru de mediu în cuantum de 1255 RON.
- Mi se da și un număr de telefon la care sa sun în cazul în care am plătit deja taxa de poluare pentru "echivalarea" chitanței, sau mi se oferă "soluția" de a plăti cei 1255 rămânând ca sa-mi "recuperez" ulterior banii de la stat. Numărul de telefon este disponibil de a fi sunat doar intre orele 12:00 și 16:00
19.03.2013 - Sun la numărul primit de la Finanțe, și mi se spune ca încă nu au o directiva despre cum se tratează cazul în care sunt eu, și sa revin cu un telefon în jurul orei 15:00.

Din ce am citit în presa (și poate greșesc), cei care au plătit deja taxa auto de poluare valabila pana în 15.03.2013, nu mai trebuie sa plătească și timbrul de mediu. Practic, nici cei de la finanțe , și nici politia nu știe ce trebuie făcut.

Aveți o sugestie cu ce as putea sa fac sa-mi înmatriculez și eu mașina, pentru a putea circula cu ea?
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
observ, utilizator
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 22:17, 5 Aprilie 2013
Aşa este, persoanele care au plătit taxa de poluare sub vechea reglementare nu mai sunt obligaţi să plătească timbrul de mediu. Înmatricularea se face cu existenţa la dosar a chitanţei de plată.
Nu se înţelege din postarea dumneavoastră dacă aţi plătit taxa de poluare şi când, aveţi chitanţa de plată?
Am editat. Plata s-a făcut în aceeași zi.
Am înţeles. Rămân cu opinia mea la aceeaşi poziţie, nu mai trebuie să plătiţi timbrul de mediu.
Am discutat din nou cu doamna de la finanțe dar și la București la numărul de contact de pe website, și se pare ca lucrurile stau în felul următor :
Daca ați fost un cetățean model și v-ați achitat taxele la timp, mai trebuie sa așteptați încă vreo câteva zile (nespecificat) pana ne vine reglementarea cum va putem echivala chitanța pentru taxa de poluare, și sa plătiți diferența după recalcularea cu timbrul de mediu.
Daca nu v-ați fi plătit taxa de poluare, atunci acum ați fi plătit doar timbrul de mediu și ați fi putut sa va înmatriculați mașina.

Sunt un cetățean roman fericit ca trăiesc în aceasta minunata tara. Imediat ce o sa-mi plătesc aceasta taxa o sa fac tot posibilul sa o recuperez!
in aceeasi situatie sunt si eu...stiti sigur ca trebuie platita diferenta? multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez taxa de poluare in urma unui accident cu dauna totala? StoicaGeorge StoicaGeorge Buna ziua. Rog pe cineva care a fost sau este in situatie ca si mine ca sa ma ajute cu un sfat cat mai rapid. Sunt proprietarul unui autoturism care in urma ... (vezi toată discuția)
Diferenta taxa poluare vs. taxa de timbru Drujescu Drujescu Buna ziua.Eu am vandut masina si nu pot prezenta cartea masinii si talonul in original.Daca anexez numai copii dupa carte si talon plus copie si original dupa ... (vezi toată discuția)