avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie cablu de 4 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie cablu de 4 ani

Buna ziua,
M ama mea a fost abonata la o firma de cablu pana in 2009 mai-iunie , a renuntat sunand la ei si au zis ca vine un coleg de pe teren sa ne ia echipamentul , adurat ceva timp pana a venit cred ca vreo luna, au mai venit 2 facturi dar nu le-am achitat pentru ca nu mai folosea echipamentul de la ei,
Nu a venit nici o hartie de atunci , dar acum am primit o notificare prin care o anunta ca are de achitat suma de 69 lei ( 3 facturi) , daca nu le achita ......stiti mai bine ce scriu in aceste adrese. In aceasta notificare nu da nici o explicatie doar suma dar nr de facturi sau perioada ...nimic. CE SA FAC? Nu s-a prescris in toti acesti ani datoria ?
Cel mai recent răspuns: Subcinschi , utilizator 16:59, 27 Martie 2013
Termenul general de prescriptie datorii este de 3 ani
Daca notificarea vizeaza debit aferent anului 2009 ,opereaza termenul de prescriere
In adresa nu scrie ca datoria este din 2009 , scrie doar ca figureaza in baza de date cu acesta suma de plata restanta, daca nu va fi achitata se vor calcula penalizari ...etc....am intrat pe site-ul lor cu nr de client si CNP-UL MAMEI si am vazut ultimile facturi care zic ei ca nu sunt achitate , dar in notificare nu specifica nimic .
In notificare se poate sa nu se specifice de cand e datoria. Daca e vorba de facturi din 2009, sunt prescrise.
E prescrisa de mult nu platiti nimic.
Multumesc pentru raspunsuri.
Va scriu exact ce am primit:
Notificare
Stadiu cazului ( intr-un chenar)
Va informam faptul ca figurati in evidentele noastre cu o datorie de 69 ron ca urmare a neonorarii, la termen, a obligatiilor de plata asumate in baca contractului de furnizari servicii nr..........( nu scrie data incheierii contr,) incheiat cu societatea noastra. Ca urmare a neplatii va aflati in stadiul de recalculare a penalitatilor si dobanzilor aferente.

Mai jos in chenar inca o data suma
dupa ...consecintele in caz de neplata....
si informatii contact


Consilier juridic si atat
Nu este specificat nicii nr de facturi , nici perioada , nimic

Alte discuții în legătură

Notificare plata abonament de acum 4 ani. prescriptie MIRCEADUR MIRCEADUR buna am primit si eu o notificare de la [firma cablu tv] cum ca figurez cu suma de 91 ron datorie la ei dar eu am avut contract la acestia in 2009 si am sunat ... (vezi toată discuția)
Datorie romtelecom - notificare de plata prin bej claudiufulga claudiufulga Buna ziua, la sf lui 2011 am incheiat un contract cu Rometelecom, pentru servicii de telefonie si cablu tv. Ulterior, la 5 luni, am plecat de la acea ... (vezi toată discuția)
Echipament predat!! dupa 4 luni primesc factura plata servicii!!!??? julius.jr julius.jr Am avut contract cu o firma de cablu. In noiembrie 2009 am cerut rezilierea contr si mi s-a cerut sa returnez chipamentul{ desii acesta era platit}.Dorind sa ... (vezi toată discuția)