avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sunt valabile inregistrarile telefonice ca si proba in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sunt valabile inregistrarile telefonice ca si proba in instanta?

Buna seara! ma adresez celor care au la cunostinta urmatoarea problema!
inregistrarile convorbirilor telefonice sunt considerate probe in instanta?Si ma refer aici la convorbiri inregistrate de pe telefonul meu mobil personal! Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Conform noului cod de procedura civila asa se pare.
Ramane de vazut ce vor face instantele.
Eu deocamdata am un proces in care clienta mea nu poate vorbi la telefon pentru ca nu ii raspunde...
Voi fi insa obligat sa uzez de aceasta proba pentru ca nu voi avea alta...pe problema care ma intereseaza.
Eu in schimb am inregistrat toate convorbirile telefonice atat cu partea adversa cat si cu martorii indirecti,,credeti ca aceste convorbiri sunt considerate probe autentice in instanta,,sau nu?
nu se pare altceva decat ca pot fi considerate o grava ingerinta in viata intima si secretul corespondentei, poate fi valabila ca proba daca ambele parti consimt, fisierul de stocare este valabil, ase vedea Constitutia Romaniei articolul 28
@ avocat_bogdan_marinescu1975

Cu tot respectul si va multumesc pt raspuns dar nu am inteles absolut nimi din ceea ce dv-stra ati relatat! Va rog daca puteti fi putin mai explicit si pe intelesul tuturor!
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Pentru a se considera ca reprezinta o incalcare a vietii private ar trebui sa decida instanta.
Depinde daca scopul este legitim si multe alte aspecte...
Chestiunea cu acordul celui inregistrat este valabila numai in caz de contracte.
Domnul avocat probabil ca s-a gandit la interceptari telefonice facute in mod ilegal prin ascultarea convorbirilor facute intre alte persoane ceea ce intr-adevar ar constitui o ingerinta conform constitutiei si a jurispridentei CEDO.

In cazul dvs. depinde ce anume rezulta din acele inregistrari pentru ca daca probele nu sunt concludente, pertinente si utile nu se iau in seama.

Alte discuții în legătură

Inregistrare ilegala monicanico monicanico Am fost inregistrata ilegal in magazinul meu de catre fostul sot,dupa care continutul inregistrarilor a fost facut public la mai multe persoane din orasul ... (vezi toată discuția)
Furt informatii - inregistrat audio adriantemax adriantemax In ce masura sunt valabile interceptarile audio realizate la un birou. Spre ex sa lase cineva un mp3 player pe "record" care poate ramane si 20 de ore si sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrari telefonice -probe in dosar? ANDREI ANCA ANDREI ANCA Inregistrarile audio ,facute cu telefonul mobil pot fi folosite in instanta,sunt admise? (vezi toată discuția)