avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gestionar in concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gestionar in concediu medical

Bună ziua si La multi ani de Ziua Muncii. Tocmai pentru că e zi liberă folosesc prilejul să pun și eu o întrebare.
Dacă gestionarul nu mai poate veni la serviciu din motive medicale, cine preia responsabilitatea gestiunii? (să presupunem că la întoarcerea din concediul medical constată diferente sau lipsuri)
Dacă la plecarea in concediu de odihna nu se numeste un înlocuitor si nimeni nu vrea să semneze procesul verbal de predare-primire gestiune, care ar fi mijloacele prin care respectivul gestionar să poata convinge (era să zic oblige) conducerea să numeasca un inlocuitor pe perioada concediului?
Cu speranta ca am fost destul de explicit, va doresc o zi buna,
Multumesc
Cel mai recent răspuns: doru_radoi , utilizator 13:17, 14 Ianuarie 2014
Inlocuirea se face pe perioada concediului medical sau a concediului de odihna la care are dreptul acel salariat. Trebuie efectuat un inventar si predata gestiunea celui care il va inlocui. La reantoarcerea din concediul de odihna/concediu medical, procedati la fel.

În temeiul prevederilor Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, entitatile au obligatia sa efectueze inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii detinute, la inceputul activitatii, cel putin o data in cursul exercitiului financiar pe parcursul functionarii lor, in cazul fuziunii sau incetarii activitatii, precum si ori de cate ori intervine o predare-primire de gestiune.
OMFP nr.2861/2009 - Anexa NORME privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, art.2
In cazul concediului medical, gestionarul nu mai poate merge la serviciu din motive medicale neprevazute, si ca atare nu poate verifica si preda stocurile cu proces verbal. Cand se insanatoseste el revine la serviciu si constata (verificand stocurile) ca ceilalti 3 lucratori din depozit au dat peste cap stocurile. Ei sunt exonerati de raspundere deoarece nu au semnat nimic (gestionarului fiindui imposibil să predea gestiunea cuiva deoarece fusese imobilizat din cauze medicale).
Va multumesc
In acest caz, angajatorul este raspunzator pentru ca nu a decis inlocuirea gestionarului pe durata concediului medical ... gestionarul nu are cum sa raspunda de lipsa din gestiune cauzata in perioada cat a fost in concediu medical.
un gestionar (pe functie) care nu doreste sa preia o gestiune poate fi obligat de conducerea unitatii sau constrans intr-un fel?
Nimeni nu poate fi obligat la asa ceva.

Alte discuții în legătură

Predare primire gestiune ariana03 ariana03 Buna ziua, asa cum e prevazut in OMFP 2861/2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, ... (vezi toată discuția)
Grav adam. adam. buna.. am o intrebare .. as vrea sa plec cu preaviz de la locul meu de munca actual ... sunt gestionar la un depozit iar directorul vrea sa ma puna sa semnez ... (vezi toată discuția)
Inventar Miliana Miliana Sunt proaspat angajata pe un post de operator facturare -gestionar la un mic depozit de birotica si papetarie. Spuneti-mi, va rog, daca preluarea gestiunii, ... (vezi toată discuția)