avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evaziune Fiscala sau Fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evaziune Fiscala sau Fals in declaratii

Am o mica nelamurire care consta in urmatorul fapt:
Daca o persoana iti vinde casa din provincie la valoarea de 15000 RON (in 2006)[aproximativ 5000 euro ] in acte autentice, cu toate ca a luat mai mult (aptoximativ 300000 euro)
Acum vine partea interesanta: Daca persoana care a vandut aceasta casa din provincie cumpara cu "proces verbal" un apartament in care declara printre altele ca a dat 25000 de euro, in modernizarea acelei locuinte rezultat din vanzarea casei din provincie, iar vanzatorul nu mai recunoaste acest "proces verbal" , cumparatorul normal nu poate face dovada acestui lucru.
Acest cumparator poate fi acuzat de evaziune fiscal(pret mai mic) sau fals in declaratii ?
Cel mai recent răspuns: ContSters255159 , utilizator 23:13, 6 Mai 2013
Instanta civila nu este interesata de latura penala a tranzactiei. Un act facut chiar si numai sub semnatura privata, in fata instantei civile are valoarea de "contract " intre parti.
Nu inteleg, totusi, a cumparat apartamentul cu proces verbal sau a facut imbunatatirile cu proces verbal !!
Spuneti mai exact ce scrie in acel proces verbal si astfel va putem ajuta.
In ce priveste latura penala a operatiunii, este caz de evaziune fiscala in care sunt implicate ambele parti (nu numai vanzatorul) si pentru a se declansa procesul penal este nevoie de o sesizare facuta la organele de cercetare penala.
In acel "proces verbal" cumparatorul a scris ca a investit 25000 de euro in modernizarea apartamentului, si acum se judeca pentru forma autentica de v/c.
Vanzatorul nu recunoaste acest proces-verbal
Daca se face sesizarea la organele de cercetare penala, cumparatorul poate fi invinuit si de fals in declaratii ?
Cu stima .
Nu, pe langa acei bani rezultati din vanzarea casei, putea sa dea bani si din alte surse si in procesul verbal sa fi scris doar de o sursa. Nu se va cerceta in ce conditii , cu cat in realitate s-a vandut casa din provincie. La vremea vanzarii casei, a fost un fals in declaratii, insa raspunderea pt acea fapta s-a prescris
Sa se concentreze sa dovedeasca investatia in casa vanzatorului.
Da, ar fi vorba de infractiunile mentionate.
Insa, daca s-a vandut casa la un pret mai mic in acte nu cred ca se va putea dovedi.
Infractiunile trebuie dovedite.
"Da, ar fi vorba de infractiunile mentionate.
Insa, daca s-a vandut casa la un pret mai mic in acte nu cred ca se va putea dovedi.
Infractiunile trebuie dovedite "

Da se poate dovedi aceasta infractiune: actul de v/c si o declaratie semnata din care reiese ca a luat de peste 5 ori pretul declarant in actele de v/c.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare la care s-a declarat suma din grila notariala. Mariyiancu Mariyiancu In mai 2006 am vandut un apartament, iar cumparatorul mi-a cerut sa declar o suma mai mica decit cea pe care am incasat-o , adica suma din grila notariala. La ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil cu contract de vanzare-cumparare cu valoare mai mica decat valoare de grila rockahoolik rockahoolik Buna ziua, As dori sa achizitionez un imobil in otopeni cu suma de 70000 euro, insa am observat o problema cu actele. Imobilul a fost vandut in urma cu ... (vezi toată discuția)
Pret grila notariala GINGER GINGER Am vandut un apartament, iar in contractul de vanzare s-a trecut pretul grila, mult mai mic decat cel real. A fost citat ca martor cumparatorul acelui ... (vezi toată discuția)