avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim pe economie

Buna ziua,

Salariul minim brut pe economie este de 800 lei din 01.07.2013 si termenul de transmitere revisla se calculeaza de atunci 19 zile lucratoare ? Revisalul trebuie transmis pana 25.07 ultima zi?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:43, 30 Mai 2013
Da, asa este.:)
Eu nu as de aceeasi parere. Art.4 alin.2 din HG nr.500/2011 prevede un alt termen de transmitere, avand in vedere ca modificare survine in baza unui act normativ .
Stiu ca au fost discutii pe tema asta inca din februarie, cand a fost majorarea salariului minim de la 700 la 750.:) Insa, se pare ca o buna parte a reprezentantilor ITM-urilor din tara sunt de aceeasi parere cu mine.

www.avocatnet.ro/content/art...
ITM Buc nu reprezinta toate ITM-urile din tara, iar daca intrebati la ITM Buc o sa vedeti cati dintre inspectori au aceeasi parere cu cea exprimata in acel articol.

Legea este clara nu lasa loc de interpretari in aceasta privinta , art.4 alin.2 teza a II-a din HG nr.500/2011 prevede expres ca, exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

De ce nu se spune in acel articol sau in altul cati au luat amenda pe o astfel de interpretare ?
Pey, in cazul asta, ati putea uza de calitatea dvs de moderator pe acest forum, si sa incercati sa opriti de la publicare articole care pot genera interpretari :) Sunt destule teme/subiecte asupra corora nu exista o parere unitara si mi se pare destul e neplacut ca nu putem lua ca reper un articol publicat pe acest site de profil.:)

Alte discuții în legătură

Majorare salariu minim cu 1 iulie 2013 suciugeorgeta suciugeorgeta majorarea salariului din 1 iulie 2013 se poate face prin decizie colectiva in cazul in care avem 8 sau 6 salariati cu salariu minim?....in acest caz decizia se ... (vezi toată discuția)
Aplicare sanctiune contraventionala pentru transmitere in revisal contract de munca din 2017 cristina_b cristina_b Daca o unitate a transmis un contract de munca cu data inceperii activitatii 01.11.2017 cu intarziere in REVISAL, adica la data de 10.11.2017, sanctiunea ... (vezi toată discuția)
Revisal nou oanamari98 oanamari98 Am transmis revisalul in prima etapa, pentru 4 firme, iar acum mi-a fost actualizat automat cu noua versiune si nu mi-a ramas nimic inregistrat...este ... (vezi toată discuția)