avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CONDAMNAREA LUI CIOACA...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

CONDAMNAREA LUI CIOACA...

Buna seara,
Dupa cum se vede,justitia romana a mai facut o mare gafa,cu condamnarea lui Cioaca,fara a exista probe directe impotriva lui.
Dupa cum observ,la tv.,totul s-a bazat doar pe probabilitati,nicidecum pe probe.
Probabil ca ar fi omorat-o...
Probabil ca a dus-o intr-o rapa...
Probabil ca Cioaca ar fi autorul...
Etc....
Mie,personal,mi se pare o justitie cu adevarat oarba !
Oare,judecatorii care l-au condamnat,mai pot dormi linistiti,stiind cu certitudine ca au inchis un om pentru 22 de ani,doar pe speculatii ale procurorilor certificate de ei ??? Mie mi-ar fi rusine sa mai traiesc,daca as face asa ceva.
Ce m-as minuna,sa apara Elodia... Nici atunci nu cred ca ar fi tras cineva la raspundere...
Doar la noi,in Romania,se pot intampla astfel de minuni !
Justitie si Stat de drept......ce gluma buna !
As vrea sa cunosc si parerile specialistilor pe penal....chiar ar fi interesanta o astfel de dezbatere.
Ca si necunoscator...poti acuza un om de crima daca nu exista cadavru?
Tocmai asta e ideea...NU !
Daca apare Elodia ??? :D Ce s-ar intampla ?
In alta ordine de idei,eu,cred ca Cioaca va castiga un eventual proces la CEDO...Ca doar nu poti condamna un om doar pe presupunerile atoatestiutorului Marius Iacob.
Ce scenarii de basm a tot facut acest procuror...Mie,ca necunoscator,mi se pare o aberatie a justitiei.
Sa ma insel oare ?
Au creat un precedent in materie.Se pot folosi si altii de acest scenariu,in alte cauze.Te pot lua de pe strada ca vor presupune ca ai omorat pe cineva...apoi,un procuror cu mintea in colturi iti face un rechizitoriu siropos si te vezi deja la racoare...pe viata. Justitia din Romania !
Judecatori,nu gluma !
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
gigelas, utilizator
Intrebare pentru avocatii de pe forum.

Daca sunt suficiente probe ca Cioaca ar fi omorat-o pe Elodia (nu cred ca sunt dar sa presupunem ca ar fi) dar nu se poate stabili daca a fost vorba de omor calificat sau de lovituri cauzatoare de moarte din punct de vedere teoretic se poate pronunta o condamnare pentru omor calificat? Sau ce se intampla? Sau se alege infractiunea mai usoara si se da o condamnare pentru acea infractiune? Sau se da achitare pentru ca nu poti face o incadrare corecta pentru care sa fie suficiente probe? Stiu ca teoria nu se respecta in practica dar sunt curios ce ar fi corect sa se intample in acest caz in care stim sigur ca cineva a omorat pe altcineva dar nu stim modul in care a avut loc omorul, daca a fost cu intentie sau nu. Dupa parerea mea ar trebui sa se dea achitare daca nu se poate stabili daca a fost omorata cu intentie sau nu. Ar avea sens in cazul asta si o condamnare pentru cea mai mica infractiune, dar nu cred ca permite legea (desi dupa parerea mea ar trebui sa permita).

@mariustec: parerea mea e ca se poate daca ar exista alte probe solide,cum ar fi martori. De exemplu un martor care sa-l fi vazut dand foc la cadavru. Dar ar ramane in continuare intrebarea pe care am pus-o mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
ContSters224507, utilizator
Din momentul in care a fost arestat a fost si condamnat.
Aceasta este marea problema.

Insa, poate fi achitat daca nu exista probe certe de vinovatie.
Probabil la ICCJ...
Nu va fi achitat,intrucat organele de cercetare si urmarire penala au nevoie de un astfel de precedent. Pe viitor,unde sunt incompetenti,pot intocmi rechizitoriu pe probabilitati. Se poate merge pana acolo,incat sa dea cu zarul daca este sau nu este vinovat un om.
Iar instantele de judecata,vad ca se complac in asa mocirla.
Se va putea lua un om de pe strada si arestat...apoi ii gasesc ei o vina...prin presupunerile unui dobitoc.
Daca nu raspunde nimeni pentru asa ceva..........

Nu ma intereseaza persoana lui Cioaca,ci cazul ca speta.
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Condamnarea persoanei in lipsa cadavrului.presupusul faptuitor ar putea fi condamnat penal? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Problematica condamnarii penale a unei persoane ,, presupus vinovata? de un omor in lipsa existentei unui cadavru si a existentei unei certitudini de deces ... (vezi toată discuția)
Solutii dany1 dany1 NU STIU DACA CUNOASTETI CAZUL UNEI FETE DE 17 ANI, PE NUME MARTA CE ¨POSIBIL* A FOST OMORATA DE FOSTUL PRIETEN SI AL CARUI CADAVRU INCA NU A FOST DESCOPERIT, ... (vezi toată discuția)
20 de ani pedeapsa - fara a exista procedura indeplinita ? gigelas gigelas Cetateanul X,este arestat si condamnat la 20 de ani,pentru omor. Acest lucru se intampla prin 1993 - 1994. Este pus de anchetator,prin presiuni psihice si ... (vezi toată discuția)