avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pierderi apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pierderi apa

unde pot contesta o decizie a asoc de propietari?la ultima factura a intretinerii pierdeile de apa au fost impartite pe 4 -5 ap care nu au raportat index apom(am 10 mil de plata desi am anuntat asoc ca de 1luna nu locuieste nimeni in gars iar cu platile sunt la zi)ce pot face?
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 00:09, 14 Iulie 2013
1-Chiar daca aparatamentul nu este locuit,proprietarul detine obligatia sa achite cota parte comuna
Daca ati anuntat oficial asociatia de proprietari ca apartamentul nu este locuit de unde provine suma de 10 mil ?
2-In temeiul disp art 12 A c si d din HG nr 1588/2007 aveti dreptul sa formulati contestatie la lista de plata a intretinerii in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

3-La ce decizie a asociatiei de proprietari faceti referire ?
4-In conditiile in care un proprietar la termenul stabilit nu comunica index consum,de regula se practica 3 variante - fie se inregistreaza valoarea consumului din luna anterioara fie se inregistreaza consumul la pausal ,fie se repartizeaza consumul diferenta intre factura si total index raportati de proprietari
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2013
ynocentta, utilizator
multumesc pt raspuns!astazi voi face contestatie!stiu ca asoc avea pierderi mari la apa cumulate in ultimul an si acum s-au hotarit probabil sa le imparta la locatarii care n-au raportat indexul!mentionez ca in luna iunie(3 06 2013) eram la zi cu platile iar de la 1.05 2013 am anuntat ca nu locuieste nimeni in ap!cum s-ar putea rezolva ameabil situatia(10 mil pt 1luna e colosal si inadmisibil!va multumesc si astept raspuns
Raspunsul o sa-l primiti de la as. prop., cred ca asta ati vrut sa spuneti?
Mai cred ca ati anuntat in scris ca in ap. nu va mai locui nimeni incepand cu 01.05.2013...
Succes!
doream un raspuns de la un specialist de pe forum!cui sa reclam situatia caci de la asoc de prop.....nu cred ca vor sa revina!aveau pierderi '''20 mil lei'''si le-au impartit la 2 ap....
marcela55 a scris:
unde pot contesta o decizie a asoc de propietari?la ultima factura a intretinerii pierdeile de apa au fost impartite pe 4 -5 ap care nu au raportat index apom...?

Sa incerc si eu.
Dumneavoastra ati "raportat" indexul apometrelor?
Daca l-ati rapotat ar trebui sa beneficiati de acelasi tratatment ca toti proprietarii care au raportat indexul.
Daca nu l-ati raportat ar trebui sa beneficiati de acelasi tratatment ca toti cei care nu au raportat indexul.
Raspunsul dumneavoastra la ce am intrebat poate sa ne dea o idee de cum o sa va raspunda presedintele asociatiei la contestatia pe care o faceti sau ati facut-o deja.


Alte discuții în legătură

Diferenta apa calda, boiler instalat cyan cyan Intentionez sa montez un boiler pentru apa calda dar fara sa ma debransez de la conducta de apa calda sau sa o sigilez/blochez cu vreun dop deoarece in cazul ... (vezi toată discuția)
Cati litri de apa are voie sa puna asociatia de proprietari in plus fata de consumul real al unui apartament alimacri49 alimacri49 Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari pune lunar in plus fata de consumul real al unui ap. cate 500 l de apa/persoana si nu pe ap. Pt.luna dec. a pus ... (vezi toată discuția)
Index apometre ciancu ciancu As avea mare nevoie de un sfat. La asociatia de locatari de care apartin, in ultimele doua luni, la toti locatarii sunt adaugati multi metri cubi de apa ... (vezi toată discuția)