avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vrem sa ne casatorim si El are datorii la banca...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vrem sa ne casatorim si El are datorii la banca...

Viitorul sot are datorii la banca si eu vreau sa fac imprumut la banca pentru ' prima casa 'si vrem sa ne casatorim, intrebarea este daca fac imprumutul la banca si imi iau casa si noi ne casatorim, poate banca sa ma oblige sa platesc si datoriile lui?? Casa va fi pe numele meu inainte de a ne casatorii. Multumesc.
Acum, stiti cum se spune cand se casatoresc oamenii "si la bine si la rau"!
Daca se va ajunge in faza de executare silita banca il va executa pe beneficiarul creditului si eventualii giranti.
Daca sotul va fi executat ptr neachitarea creditului normal ca va fi afecta bugetul familiei, nu cred ca ii veti putea spune viitorului sot "Draga, ne iubim, ne-am casatorit din dragoste dar datoriile la banci ni le platim separat!"
Bineinteles ca veti achita impreuna ratele la banci dupa casatorie.
Sau ii puteti pune conditia sa isi achite toate datoriile inainte de casatorie si sa intre in casnicie fara datorii!:)
Sau incheiati un contract prenuptial in care sa specificati conditiile privind datoriile la banci.
Sau cautati un viitor sot fara datorii la banci!;)
Dumneavoastra veti indeplini obligatiile contractuale ce va incumba in timpul casatoriei.
Asadar , nu aveti nicio obligatie de plata , raportat la contractul de imprumut al viitorului sot , perfectat inaintea casatoriei.

Nu prea au de ce sa incheie contract prenuptial, datoriile vor fi proprii ale sotului ce le-a contractat, asa cum si casa si creditul prin programul prima casa vor fi proprii ale doamnei.
Pt a avea un drept de creanta, sotul sau creditorii acestuia ar trebui sa dovedeasca ca debitorul lor plateste rate pt ap doamnei,
Chiar daca datoriile sunt dinaintea casatoriei si fiecare dintre cei doi viitori soti isi vor achita ratele separat de ce se mai casatoresc? Din lipsa de alte preocupari?
Daca unul din soti nu va avea posibilitatea sa isi achite o perioada o parte din rate celalalt sot ce va face? Ii va spune nonsalant ca este treaba lui sa isi plateasca datoriile?
"-Draga nevasta am platit ratele la banca si nu mai am bani suficienti ptr alimente, ce fac?
- Draga barbate, luna asta mananci mai putin! (dialogul virtual este valabil si invers)"
Asa cum am spus anterior, in cazul unei casatorii iti iei partenerul si cu bune si cu rele, daca ne gandim ca "relele"sunt datoriile la banci.
Sfatul meu este sa gasiti un viitor sot fara datorii.
Sigur se casatoresc ca sa plateasca ratele impreuna :giggle:. Sfatul dvs sa-si ia sot fara datorii, mi se pare deplasat, sa ma scuzati.
Pe noi nu ne intereseaza ce vor face sotii cu ratele lor si care cum le va plati sau nu si cum se vor gospodari impreuna.
Intrebarea care ni s-a adresat e asta :
poate banca ( cu care are el contract ) sa ma oblige sa platesc si datoriile lui??

Raspunsul e NU.


Alte discuții în legătură

Contract prenuptial amuliu amuliu Buna ziua. Ma voi casatori peste cateva luni. Eu am un apartament luat prin credit ipotecar, viitorul sot are casa, bani si masini , dar toate bunurile sunt ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prima casa ContSters143842 ContSters143842 Mentionez ca nu sunt casatorita dar prietenul meu doreste sa achizitioneze un apartament prin programul Prima Casa inainte de casatorie.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Dupa casatorie si datoriile devin comune? slavicioana slavicioana Buna ziua, Intrebarea mea este: dupa casatorie datoriile sotului meu devin si datoriile mele? Mentionez ca viitorul meu sot are un credit prima casa la o ... (vezi toată discuția)