avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL- asociat unic- se poate executa silit pentru o ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL- asociat unic- se poate executa silit pentru o datorie asociat?

Buna ziua,

O persoana fizica este asociat unic la un SRL.
Persoana imi datoreaza niste bani, avem contract notarial de imprumut.

Pot sa ii iau partile sociale din aceasta firma in contul datoriei?

Are un spatiu inchiriat pe aceasta firma si m-ar interesa preluarea contractului de inchiriere. As renunta la suma pe care mi-o datoreaza in schimbul contractului, dar nu vrea... asa cum nu vrea nici sa imi innapoieze banii....

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Randadan , utilizator 19:15, 2 August 2013
Doar pe dividente puteti sa executati silit.
Pe altceva nu se poate.
Legea 31 zice si ca pot fi executate partile ce s-ar cuveni asociatului prin lichidare. Fiind asociat unic, exista sanse mari sa fie executat asupra partilor sociale. Doar daca r exista si alti asociati , nu am putea executa partile sociale, data fiind interdicita din legea 31/1990.

art. 66 alin. 1 din Legea 31/1990 :
„pe durata societatii creditorii asociatului pot sa-si exercite drepturile lor numai asupra partii din beneficiile cuvenite asociatului dupa bilantul contabil , iar dupa dizolvarea societatii asupra partii ce i s-ar cuveni prin lichidare” ,
alin. 2 prevede situatia în care creditorii pot totusi popri în timpul societatii , partile ce s-ar cuveni asociatilor prin lichidare sau pot sechestra si vinde actiunile debitorului lor.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
ContSters214341, utilizator
pe scurt, am datoria, certa(contract de imprumut in forma autentica), lichida(8000 EUR) si exigibila(scadenta imprumutului a fost acum 2 saptamani).

ce fac pentru a ajunge eu asociat unic al firmei lui?

Va multumesc.
Pe scurt, cu contractul de imprumut mergeti la un executor judecatoresc, ii faceti cerere de executare. ii comunicati bunurile. Executorul scoate la vanzare bunurile, solicitati sa le adjudecati in contul creantei.
Bunurile persoanei fizice cu care aveti contractul de imprumut si nu bunurile SRL-ului unde este asociat unic sau fondul de comert care sunt proprietatea unei persoane juridice, persoana distincta din punct de vedere al patrimoniului de persoana fizica.

Alte discuții în legătură

Executare silita parti sociale. dislexic dislexic 1)X este asociat unic la un SRL. Ca persoana fizica, a contractat un credit la banca. Banca se poate adresa executorului judecatoresc in scopul executarii ... (vezi toată discuția)
Asociat datorii la banci ca persoana fizica alina_ti alina_ti Daca asociatul unei societati cu raspundere limitata are datorii la banci ca persoana fizica sau posibil ,datoria sa fie deja data unei firme de recuperari ,se ... (vezi toată discuția)
Se poate executa silit ? Manole Dumitru Manole Dumitru O persoana fizica X are o creanta datorie altei persoane Y. X este patronul unei firme si este unic asociat, deasemeni este si administratorul firmei. ... (vezi toată discuția)