avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata muncii modificata de la 8 ore la 4 ore ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata muncii modificata de la 8 ore la 4 ore ?

Va rog a ma ajuta cu un raspuns:
Angajatorul doreste modificarea la toti angajatii a puc. H din Contractul de munca individual respectiv trecerea salariatiilor pe timp de 1 luna de la program de 8 ore /zi respectiv 40 de ore pe saptamina la 4 ore pe zi respectiv 20 de ore pe saptamina
in ROI si in CCM al societatii nu este trecuta acesta problema , doresc sa intreb daca se poate ? in ce conditii ? se modifica in revisal si salariul de la 8oo lei la 4oo lei precum si durata muncii se trece la 4 ore ? se face act aditional sau decizie ?
multumesc mult
Modificarea de care vorbiti poate fi realizata printr-un act adtional care va fi inregistrat, obligatoriu, in Revisal. Atentie! Actul aditional va fi semnat de ambele parti si va fi rezultatul negocierii intre parti.
O astfel de modificare se poate face colectiv , dar numai in baza incheierii unor acte aditionale la c.i.m. si nu unilateral de catre angajator.

Salariatii nu sunt obligati sa semneze un act aditional cu care nu sunt de acord.
si daca salariatul nu este de acord , nu semneaza actul aditional. , angajatorul mi are cei da de lucru pe perioada de vara din motive economice , SI il trimite acasa nu-i asigura salariul minim decit la 4 ore , ce se intimpla ?
.... angajatorul nu are cei da de lucru pe perioada de vara din motive economice ...


O solutie ar fi : suspendarea c.i.m. in baza art.52 lit.c C.mun.
stimate dl freeelis
- problema este mai complicata deoarece in februarie -ianuarie 2013nsalariati au beneficiat de 15 zile cfs cf CCm ptr motive economice , alti au totalizat chiar mai multe zile decit era in CCM , dar saracii muncitori de frica ca nu-si iau salariu , chiar in acea zii de plata , au semat cererile de CFS fiiecare in acest caz fiecare si-a asumat raspunderea ca avea nevoie de zilele de CFS in interes personal, acum situatia este alta - Angajatorul doreste din nou 15 zile de cFS cf aceluiasi art de CCM , nu plateste nimic in perioada de 15 zile lucratoare , dupa care se incearca reducerea programului de lucru la 4 ore / zi ,pe motiv ca nu ar concedia salariatii poate se redeseaza in lunile sept- oct 2013 , dar situatia este f dificila si nu cred ca mai exista cale de intorcere , salariile ;la 100 de salariatii se dau cu intirziere , am concediat doar 9 ptr a nu fii concediere colectiva
Va intreb in acest caz ce se alege cu salariatii stind ca patronul nu doreste in nici un chip intrerupere temporara cu plata a 75%
In mai 2013 au fost contrale ITM la sesizarea salariatiilor dar fara raspuns , fara nici o masura , mai mult ITM a luat declaratii de la salariati constatat neregului si asta a fost.
Ce trebuie facut

Alte discuții în legătură

Salariu in acord individual andreadia andreadia In masura in care o societate doreste sa implementeze salarizarea in acord individual, ce trebuie sa faca exact? Se modifica CCM al societatii in acest ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg masura itm Bogdan.k Bogdan.k Am 2 angajati cu norma partiala de 4ore/zi, 20ore/saptamana, repartizate in 2 ture (10:00 - 14:00 sau 14:00 - 18.00). La un control al itm, unul din angajati ... (vezi toată discuția)
Cim fals sau cum poate fi interpretat Petru52 Petru52 Buna ziua, Va retin atentia relatand pe scurt un “caz”… Angajata la o firma, se inmaneaza CIM perioada determinata ( 15.05.13- 15.08.13),program 8 ... (vezi toată discuția)