avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cat timp poate sta o firma SRL fara contabil?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cat timp poate sta o firma SRL fara contabil?

buna ziua. contabilul a plecat in concediu de cresterea copilului si inca nu am gasit pe cineva care sa-i tina locul. spuneti-mi cat timp poate functiona o firma fara contabil? Actele sunt la zi, la fel si declaratiile..
multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: paul1851 , utilizator 11:52, 22 August 2013
Posibil si maine sa aveti termen la ceva declaratii/obligatii. Depinde de situatia d-voastra exacta. De exemplu angajati/lichidati o persoana, se declara in Revisal cu o zi lucratoare inainte/respectiv la data încetării contractului individual de muncă, etc.

In data de 26 august expira termenul pt o serie de declaratii: decont tva, d390, d100, d394, etc. Ca sa amintesc cele mai cunoscute.

Nimeni decat d-voastra si contabilul nu poate stii daca aveti ceva obligatii, decat daca vedem exact actele.

Deci va recomand sa apelati la un coleg contabil/expert.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
Pentru a evita amenzile pentru nedepunerea declaratiilor fiscale, este bine sa va gasiti contabil cat mai repede. Depinde de vectorul fiscal al societatii dvs, cu ce periodicitate se depun declaratiile.
am o angajata care a terminat un liceu cu profil economic. poate tine ea contabilitate?
paul1851 a scris:

am o angajata care a terminat un liceu cu profil economic. poate tine ea contabilitate?


Potrivit Legii 82/1991:

(2) Contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare.
(3) Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
(3^1) În cazul persoanelor prevăzute la art. 5 alin. (1^1), contabilitatea poate fi organizată şi condusă potrivit prevederilor alin. (2) şi (3) sau pe bază de contracte/convenţii civile încheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, situaţie în care răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestor persoane fizice.

Art. 5.
(1^1) Persoanele care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat cifra de afaceri netă sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro şi totalul activelor sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro pot opta pentru un sistem simplificat de contabilitate, aprobat prin ordin al ministrului finanţelor publice.


Cu mentiunea: compartimente distincte inseamna cel putin 2 persoane. Vedeti aici Nota CECCAR:

[ link extern ]
un raspuns mai dur? pana la prima amenda. restul e poezie, daca ai societate conformeaza-te legii, n-o mai da cotita.

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa caen 6920 ContSters174925 ContSters174925 In ce conditii de studii se poate infiinta un PFA CAEN 6920- “Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal”? Mai ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant mai 2014 Bogdan-George Bogdan-George Buna ziua, Va rog sa imi precizati daca pentru o societate suspendata din 2011 putem depune bilantul pe 0 dar sa fie semnat doar de catre administrator, ... (vezi toată discuția)
Activitate contabilitate caesar1602 caesar1602 Buna ziua, sunt absolvent de studii medii, profil real. Am urmat un curs de contabilitate comerciala si de 6 ani de zile ocup functia de contabil. Indeplinesc ... (vezi toată discuția)