avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore de lucru si pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore de lucru si pontaj

Buna ziua.am primit un job la o firma si mi sa spus in felul urmator si mi se pare ciudat citez:
"contract de munca cu 8 ore pezi 40 ore pe saptamana,
se va lucra in 2 schimburi a cate 6 ore pe zi, de luni pana vineri,sambata 12 ore,duminica 11 ore,asta prima saptamana iar a doua saptamana
6 ore pe zi,sambata si duminica liber,iar apoi de la capat cum am scris in prima si a doua saptamana.salariul 1050 brut si 710 lei net si bonuri valorice in valoare de 130 lei.deci practic o saptamana o lucrez toata iar a doua am si eu 2 zile libere,in concruzie 2 zile libere la 2 saptamani pe 710 lei?ce nu e corect aici va rog sa imi spuneti.va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
aba1011, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 24 August 2013
Ce nu este corect:
- stabilirea programului de munca . In c.i.m. trebuia maentionat durata timpului de munca 8 ore/zi, 40 ore/sapt , inegal. Repartizarea facandu-se asa cum ati postat dvs.
- nu este acordat sporul pentru munca in week-end(zilele de repaus).
Art. 137 C.mun.
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
(4) In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.
(5) Salariatii al caror repaus saptamanal se acorda in conditiile alin. (4) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2).
- pentru 2 saptamani lucrate aveti dreptul la 4 zile de repaus saptamanal.

Pentru aceste nereguli puteti depune o sesizare la ITM-ul local / Inspectia Muncii - for superior ITM-ului.
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
1050 lei brut si 710 lei net.
si daca lucrez sambata 12 ore duminica nu ar trebui sa fiu liber?stiam ca daca lucrezi 12 ore 24 trebuie sa fii liber.Plus ca primasaptamana depasesc cele 48 ore de lucru maxime.
si mi se pare mare diferenta intre brut si net.la 1050 lei brut cu program normal ar trebui sa iasa 800 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
aba1011, utilizator
Potrivit Codului Muncii, durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

Un calculator de salariu gasiti aici:
[ link extern ]

La un brut de 1050 lei +bonuri 130, netul ar fi de 752 lei.
si daca am si un minor in intretinere mai se adauga ceva la net?
In aceste conditii, netul ar fi 767 lei
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Echivalarea orelor de munca madaluca madaluca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot face echivalarea orelor de munca ( la 8ore /5 zile pe saptamana) tinand cont ca momentan lucrez 6 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal rocriss rocriss Buna ziua, Am o situatie cu care nu m-am mai intalnit si nu stiu cum se procedeaza: O societate noua trebuie sa faca angajari. Oamenii vor lucra intr-un ... (vezi toată discuția)
Program de munca legal/ilegal HostyB HostyB Buna ziua, Sunt instructor de educatie la un liceu pentru copii cu deficiente. De cand m-am angajat mi s-a comunicat ca am dreptul la o singura zi libera pe ... (vezi toată discuția)