avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Viitor divort- procedura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Viitor divort- procedura

Buna ziua. As dori daca se poate sa ma lamuriti cu cateva chestiuni,mai exact pe cumnata mea care vrea sa divorteze. Ea locuia in chirie cu sotul ei si cu copilasul lor,iar de vreo 2 saptamani ea a plecat din apartament pentru ca ,cumnatul meu a vrut sa o bata, ea fiind si operata recent la un ochi(rupere de retina).S-a mutat la mama sa care sta in acelasi bloc unde locuiau ei sa o mai ajute,ea neavand voie sa faca nici un efort, el ramanand in chirie,pe care chiar azi ar trebui sa o elibereze. Ideea e ca a vrut sa-si mai duca din hainele ei si ale copilului si neputand intra in casa,a chemat politia ,care i-a zis ca de lucrurile comune sa nu se lege, eventual daca divorteaza si la partaj se impart. Nu asta e problema, ma mir cum politia il lasa pe el in preajma bunurilor comune,pe care lejer poate sa le vanda,sa le dea, ma rog, orice e posibil,iar ea nu poate sa se atinga de el. Puteti sa o ajutati va rog, cum sa procedeze ,sa intenteze divort-se poate face la notar,la starea civila, cine plateste?cel care intenteaza divortul?sau se impart cheltuielile? Auzisem ca poate sa il dea pentru pensie alimentara chiar daca nu sunt divortati inca? Copilul(9 ani) ,la partaj, o sa fie intrebat cu cine vrea sa stea? Va multumesc foarte mult. O zi placuta va dorim.
La notar sau primarie se poate divorta numai daca se inteleg si ambii soti sunt de acord cu divortul.

In caz contrar, trebuie sa contacteze un avocat pentru a redacta si depune cererea de divort la instanta.

Cel ce formuleaza cererea de divort, va achita si taxele aferente. Exista posibilitatea recuperarii ulterioare.

Poate obtine pensie de intretinere numai dupa ce divorteaza; minorul va fi audiat de instanta numai daca vrea, dupa varsta de 10 ani este obligatorie audierea acestuia.

Copilul nu face parte din partaj!!!!

Domiciliul lui se hotaraste de instanta o data cu divortul, nu cu partajul.

Partajul este o actiune diferita de divort si se introduce numai dupa desfacerea casatoriei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Chiar daca ajunga la intelegere cu privire la divort, n-or sa divorteze la starea civila pt ca au un copil, cel mult la notar. Cum ziceti ca nu se inteleg, vor divorta in instanta. Taxa de timbru o plateste cel ce introduce actiunea, e 100 de lei.
Pensie de intretinere poate cere si obtine oricand, nu are legatura cu divortul.
Ce au de impartit la partaj ?
Se va face ancheta psihosociala la mama ei, posibil ca instanta se va lamuri din acel raport si nu va asculta minorul.

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2013
gi-jane2, moderator
este necesara si parcurgerea procedurii de mediere, mai nou.
AnaMariaComan a scris:

este necesara si parcurgerea procedurii de mediere, mai nou.


... procedurii de informare asupra medierii ... d-na avocat :)

:vishenka:
De impartit nu au multe lucruri de valoare,au un frigider,aragaz,masina de spalat,chestii de genul farfurii si altele...minore zic eu.Problema e ca daca partajul se face dupa divort, ea de ce nu are voie nici sa se atinga de ele si el sta ,locuieste inca in apartament,in chirie.Si a vrut sa-si mai ia niste haine din casa si el a schimbat iala,si nu o lasa sa intre.Proprietara apartamentului,pe langa ca nici pe ea nu o lasa sa intre, a chemat politia care a zis ca nu se baga,nu pot sa sparga usa...mi se pare absurda chestia...dar ma rog...Intrebarea mea ...nu ar trebui sa se faca un inventar la ce au acum la comun, pentru ca ea deja a fost amenintata de familia lui ca sa nu ia nimic de acolo ca toate sunt ale lui. Eu zic ca pana la partaj ea nu o sa mai aiba nimic,chiar daca sunt chestii nu foarte valoroase, ea a dat banii pe el,din putinul salariu pe care il avea. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord cu trei copii calinaei calinaei Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia ... (vezi toată discuția)
Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut ... Micu Mioara Micu Mioara Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut o relatie cu un prieten a lui timp de 2 ani. (fiul meu e navigator) si au o fetita de 10 ani. Au ... (vezi toată discuția)
Divort elninio2010 elninio2010 vreau sa divortez, atat eu cat si sotia suntem de acord,avem un copil minor(7ani),avem un apart. in rate prin banca, platim rate la el ,ne-am inteles atat in ... (vezi toată discuția)