avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transportatorul se obliga la plata accizelor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transportatorul se obliga la plata accizelor?

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare:
In cazul in care o firma de transport rutier transporta bauturi alcoolice, iar in timpul transportului are loc un accident sau se pierde marfa (ex. se fura), transportatorul este obligat sa despagubeasca expeditorul si cu plata accizelor ce se plataeste dupa bauturile alcoolice?
Respectiv transportatorul in afara de scrisoarea de trasura ce fel de document trebuie sa posede cand transporta marfuri accizabile (in cazul acesta bauturi alcoolice)?
Va multumesc pt. raspuns!

Alte discuții în legătură

Cmr Adeee3 Adeee3 Buna ziua! Ma ajutati cu niste explicatii? Din 2012 am auzit ca CMR-ul se foloseste si pe plan intern nu doar international, deci inlocuieste foaia de ... (vezi toată discuția)
Transport marfa international ue (uk) Raoul_mw Raoul_mw Buna ziua. O scurta intrebare as dori sa va adresez: ce documente sunt necesare pentru a transporta (legal) diverse produse in UK? Nu ma refer la cele ... (vezi toată discuția)
Contract de transport vs. scrisoare de trasura sorina.scurtu sorina.scurtu Poate cineva sa-mi spuna cineva daca scrisoarea de trasura poate fi asimilata unui contract de transport ? daca da, in ce conditii si care sunt prevederile ... (vezi toată discuția)