avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Activitati neplatitoare de TVA respectiv platitoare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Activitati neplatitoare de TVA respectiv platitoare

Buna ziua, as vrea sa va intreb daca este posibil (si legal, evident) ca o companie platitoare de TVA sa desfasoare activitati neplatitoare de TVA.

Specific, cazul este urmatorul : am o companie care desfasoara activitati platitoare de TVA (constructia si inchirierea de spatii comerciale) si pe care as dori sa desfasor si activitati de clinica medicala privata (despre care inteleg ca sunt neplatitoare de TVA). Pare putin bizara asocierea :-) ea vine in contextul in care doresc sa solicit finantare din fonduri europene pentru dotarea clinicii private (neplatitoare de TVA) iar istoricul activitatii "platitoare de TVA" m-ar ajuta.

O alta optiune ar fi sa infiintez o firma nou dedicata activitatii medicale - clinica privata- firma care ar fi detinuta de firma platitoare de TVA - dar ma tem ca as pierde avantajul oferit de firma "platitoare de TVA".

As aprecia tare mult feedback-ul Dvs.
Marius Birlea

Alte discuții în legătură

Platitor/neplatitor tva (vine garda financiara la sediul social) anitsirc anitsirc Doresc sa infiintez un SRL. Initial m-am gandit sa infiintez neplatitor de TVA, iar cand voi avea venit constant sa trec ca platitor. Totusi deoarece ... (vezi toată discuția)
Ong nou infiintat leeadar leeadar Buna seara! Pentru un ONG nou infiintat,pot sa cer certificatul de acreditare(cel ce se da pe plan local nu cel de utilitate publica)? Pentru acelasi ONG,nou ... (vezi toată discuția)
Firma profil medical MONICAMoisescu MONICAMoisescu Buna ziua. Sunt medic angajat si detin o firma cu urmatoarele coduri CAEN: 8690 - activitate principala si 8621, 8622 - alte activitati. Astazi am fost ... (vezi toată discuția)