avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intreruperea prescriptiei extinctive
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intreruperea prescriptiei extinctive

Am o datorie de recuperat. Cursul prescriptiei a inceput in mai 2010 (data executarii lucrarilor de betonare). Am facut cerere ordonanta de plata in 2013, dar mi s-a respins si mi s-a motivat ca am dreptul sa introduc actiune de drept comun. Acum, dupa solutionarea ordon. de plata, in mai 2013 termenul de prescriptie s-a implinit. Mai am dreptul sa merg pe drept comun? In noul cod civil se prevede acel termen de 6 luni in care ti se considera intrerupt termenul daca noua actiune se admite, DAR IN DECRETUL 167/58 NU SE PREVEDEA ASA CEVA.
Ce fac?

Alte discuții în legătură

Prescriptie extinctiva victoriada victoriada Am o datorie de recuperat. Cursul prescriptiei a inceput in mai 2010 (data executarii lucrarilor de betonare). Am facut cerere ordonanta de plata in 2013, dar ... (vezi toată discuția)
Intrerupere prescriptie executare - recunoastere dumitru2000 dumitru2000 avem o hot definitiva in apel - deci care poate fi pusa in executare = din 2003. in 2007 s-a pronuntat hot in recurs si a devenit irevocabila - insa nu are ... (vezi toată discuția)
Prescriptia extinctiva In cazul in care instanta respinge somatia de plata, trimitand cauza spre judecare in fond, cum se calculeaza prescriptia , daca cererea pentru emiterea ... (vezi toată discuția)