avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract part time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract part time

Sunt angajat cu norma intreaga la o firma care are stipulat in contractul colectiv de munca ca in cazul in care se vor face concedieri colective se va tine cont de urmatoarea ordine:1) salariatii care sunt patroni sau asociati la firme inregistrate legal;2)salariatii care au incheiate contracte individuale de munca si cu un alt angajator.Sunt detinator de autorizatie de electrician emisa de ANRE.O alta firma este interesata de serviciile mele pentru a se atesta dpdv ANRE si care ar vrea sa ma angajeze part time.Ce forma de angajare exista care sa nu intre in conflict cu criteriul de la pct 1 si pct2)?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
Jabbarom, utilizator
Cel mai recent răspuns: Jabbarom , utilizator 20:25, 25 Septembrie 2013
Deschideti la Registrul comertului o firma (PFA sau Intreprindere indviduala), va inregistrati la fisc si lucrati pe baza de comanda/ contract de prestari servicii, pentru care emiteti factura/ chitanta.
Noul angajator va fi chiar incantat, pentru ca nu va plati taxe si impozite pentru dvs. ca salariat.
Am complectat in totaliate si criteriul de la pct.1, pe care nu l-am crezut important;in acest caz mai este valabil raspunsul d-voastra.
Ca sa nu intrati in conflict cu pct 1 si 2 ar trebui sa nu fiti asociat la nicio societate comerciala si nici sa aveti incheiat un c.i.m. cu un alt angajator.

Chiar daca va faceti PFA sau I.I. este posibil ca angajatorul actual sa considere ca intrati sub incidenta pct.1.
Daca aveti vreo clauza in actualul contract contract individual de munca conform careia ati fost de acord (ati semnat) sa anuntati firma ca detineti o firma proprie, anunt pe care il veti face imediat ce va deschideti propria firma, atunci vi se poate aplica pct.1
Este vorba despre o prevedere a ccm care se aplica in cazul concedieri colective - asa s-a mentionat in mesajul initial.

Alte discuții în legătură

Contract de management marryann marryann Am nevoie de ajutorul vostru! Sunt asociat la o societate comerciala (detin 25% din actiuni) si as vrea sa imi fac un contract de management, dar nu prea ... (vezi toată discuția)
Numar minim de angajati ? stanbogdan23 stanbogdan23 Daca imi deschid un srl cu un prieten si vrem sa fim si proprii angajati ai societati noastre petru a mai scuti din cheltuieli , este posibil ? este vorba de ... (vezi toată discuția)
Angajare asociat unic pe firma lui suciugeorgeta suciugeorgeta As dori sa stiu daca un asociat unic poate fi angajat in propria firma. Va multumesc. (vezi toată discuția)